Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bola to životná sezóna, spokojne konštatuje Martin Chovan. O reprezentácii sa mu ani nesnívalo

DETVA - Obranca Martin Chovan má za sebou životnú sezónu. S Detvou dosiahol historický postup do play-off, zahral si v národnom tíme a dokonca v ňom strelil aj gól.
Zdroj: 31802
Zdieľajte:

32-ročný Bratislavčan odohral v Tipsport lige počas minulého ročníka 64 stretnutí, v ktorých získal 29 kanadských bodov za štyri góly a 25 asistencií: "Cieľ, ktorý sme si dali pred sezónou a síce postúpiť do play-off, sme splnili do bodky. Tvrdo sme pracovali na každom tréningu a išli si za svojim cieľom. Cez sezónu sme síce mali menšie výpadky, ale v konečnom dôsledku môžeme byť so sezónou spokojní," hovorí Chovan exkluzívne pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Bezúch si vybral Košice kvôli rodine, po roku v Česku je silnejší hlavne mentálne

Detva skončila po základnej časti na desiatom mieste, avšak vďaka systému s predkolom porazila Nové Zámky a postúpila do play-off. Vo štvrťfinále nakoniec nestačila na neskoršieho majstra: "Detva je malý klub, ktorý hra Tipsport ligu v malom meste so skromnými podmienkami. Hrali sme so srdcom a cez predkolo sme sa viezli na dobrej vlne. Do zápasov sme dali všetko. O tom, že sme Nové Zámky vyradili 3:1 na zápasy, rozhodlo srdiečko," pokračuje Martin Chovan.

"Miestami bolo vidieť, že už nám naozaj dochádzali sily. Banská Bystrica s tak kvalitným a širokým kádrom bola nad naše sily. Myslím si ale, že sa nemáme za čo hanbiť. Sériu rozhodol jeden gól v predĺžení tretieho zápasu," vyjadril sa skúsený obranca. K výbornému výsledku pomohla aj skvelá partia: "Partia bola veľmi silná. S chlapcami sme si rozumeli aj z ľudského hľadiska a myslím, že sme to dokázali preniesť na ľad."

Prečítajte si aj

Tipsport liga naďalej pod taktovkou Pro-Hokeja, novinkou kvóta na cudzincov

Či Martin Chovan ostane pod Poľanou aj v ďalšej sezóne, ešte jasné nie je: "Detva je pre mňa srdcová záležitosť. Rád sa tam kedykoľvek vrátim. Momentálne je téma mojej budúcnosti otvorená," prezrádza.

Najlepšia sezóna v jeho kariére priniesla aj debut v národnom tíme, za ktorý odohral osem zápasov: "Zažil som životnú sezónu, odohral som zápasy za slovenskú reprezentáciu, čo bolo viac, ako som si kedy predstavoval. Je to česť nastúpiť za rodnú krajinu, podarilo sa mi dokonca vsietiť gól v najcennejšom drese. Potvrdilo sa mi, že sa oplatí tvrdo na sebe pracovať a dalo mi to motiváciu do ďalšej prace," usmieval sa Martin Chovan.

Do konečnej nominácie na domáce MS sa ale nedostal: "Samozrejme veľmi ma mrzelo vyradenie z kádra reprezentácie. Prekonať sklamanie mi pomohla rodina, ktorá je mi veľkou oporou. Za to musím poďakovať manželke a svojim najbližším. Ani pre nich a ani pre mňa nie je jednoduché, keď každý deň odchádzam na tréningy a zápasy, ale taký je hokejový život," dodal Chovan v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články