Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ľad v Košiciach sa kazí: Chvíľu vydrží a potom je to zlé!

KOŠICE - Hoci sa na tohtoročných MS v Košiciach hráči na kvalitu ľadu veľmi nesťažujú, slovenskí hokejisti s ním spokojní nie sú. V dejisku šampionátu pôsobia odborníci z komisie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) z Fínska, Švédska a Švajčiarska, ktorí sa zaoberajú práve kvalitou ľadu. Pred MS boli skontrolovať všetky systémy v Bratislave aj v Košiciach, no Patrik Koch a Ladislav Nagy veľké zlepšenie nezaregistrovali.
Zdroj: 31790
Zdieľajte:

Obaja slovenskí reprezentanti hrali v uplynulej sezóne Tipsport Ligy v Košiciach, takže mohli ľadové podmienky porovnávať. "Skáče to, nie je to až také kvalitné. Ľad vydrží prvých sedem až osem minút potom je to zlé," povedal Nagy pre TASR. Počas prvých dní bolo v Košiciach chladno, čo má vplyv aj na kvalitu ľadu. Vlani počas MS v Dánsku bolo naopak teplo a organizátori mali veľké problémy.

Prečítajte si aj

Aj nemeckí hráči ľutovali, že naši hráči nepostúpia zo skupiny: Chceli sme to vyhrať pre Slovensko

Ľad sa topil a nestihli ho domrazovať. Po úprave klziska rolbami bolo vidieť čiary od vody a pracovníci ľad na niektorých miestach museli upravovať aj počas zápasu. V Steel Aréne to je oveľa lepšie, no podľa hráčov nie ideálne. "Určite za to môže aj starý systém, neviem kedy tu niečo v tomto smere naposledy menili, ale asi už je treba lepšiu technológiu," dodal Nagy.

Šéf organizačného výboru Igor Nemeček však v rozhovore pre TASR pred začiatkom šampionátu zdôraznil, že sa v plných halách budú hrať aj tri zápasy za deň a kvalitný ľad preto nebude jednoduché udržať. Obranca Koch spomenul práve tento problém: "Samozrejme to môže byť tým, že sa tu hrá veľa zápasov. Najmä večer je ľad už mäkší, zle sa korčuľuje aj puk sa ťažšie ovláda. Pretože keď sme hrali o 16.15, tak ľad bol lepší," zdôraznil.

Prečítajte si aj

Bezúch si vybral Košice kvôli rodine, po roku v Česku je silnejší hlavne mentálne

Ostrejšiu kritiku na kvalitu ľadu však hráči nevyjadrujú. Možno aj preto, že podmienky má každý rovnaké. "Ak je ľad zlý, je zlý pre oboch," dodal na záver Koch.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články