Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci musia veriť Nemcom: Kto bude zápas proti USA pozerať?

KOŠICE - "Dúfame, že nám Nemci pomôžu," znelo od slovenských hokejistov pred nedeľňajším duelom Nemecka s USA.
Zdroj: 31746
Zdieľajte:

Stretnutie A-skupiny MS v Košiciach môže definitívne rozhodnúť o tom, či sa zverenci trénera Craiga Ramsayho prebojujú do štvrťfinále domácich majstrovstiev sveta. Väčšina hráčov sa chystala duel sledovať, či už priamo z tribúny alebo v televízii, samotný kouč však nie: "Určite si to za mňa pozrie niekto iný a povie mi, ako sa to skončilo."

Prečítajte si aj

Slováci zrušili tréning, odišli domov

Slováci potrebovali na postup, aby Američania vo svojich zostávajúcich dvoch dueloch s Nemeckom a v zámorskom derby s Kanadou nezískali viac než jeden bod. V takom prípade a za predpokladu, že Ramsayho zverenci budú vo svojom poslednom zápase s Dánskom bodovať naplno, by mali s USA rovnaký počet 12 bodov, no lepší vzájomný zápas a išli by do štvrťfinále.

"Ja som to mal zmapované veľmi dobre už pred naším zápasom s Veľkou Britániou. Budeme držať palce Nemcom. Veľmi si želám, aby to hokejový osud zariadil v náš prospech. Ja by som si chcel ten nemecký zápas pozrieť, no uvidíme, aký budeme mať program. V nedeľu musíme byť nemeckí fanúšikovia," vyhlásil útočník Adam Liška.

Prečítajte si aj

VIDEO Záhadné zranenie Cháru: Príde o celé finále?

Aj Michal Krištof dúfal, že Nemci pomôžu Slovákom: "Uvidíme, ako to dopadne. Budeme fandiť Nemcom, ale čo sa má stať, sa stane. Dúfam, že proti Dánom to nebude náš posledný zápas na turnaji. Nálada v tíme je celkom dobrá. Máme dva dni voľna, musíme zregenerovať a pripraviť sa na posledný duel v skupine."

Kým hráči sa chystali dôležitý súboj sledovať, tréner Ramsay sa rozhodol ináč: "Nebudem to pozerať, nikdy som to nerobil. Nemám k tomu zápasu čo povedať. Nechceli sme byť v takejto situácii, no dostali sme sa do nej. Určite si to za mňa pozrie niekto iný a povie mi, ako sa to skončilo."

Prečítajte si aj

Bondra daroval gól do neba babke, emotívny moment po skvelom výkone
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články