Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Godla s nomináciou nerátal, potešila ho: Na ľade je to stokrát lepšie

KOŠICE - Slovenský hokejový brankár Denis Godla v sobotu ráno ešte netušil, že si večer pripíše prvý reprezentačný štart na MS. Do bránky mal ísť pôvodne Marek Čiliak, tréneri však poobede rozhodli, že dajú príležitosť Godlovi. Dvadsaťštyriročný reprezentant doteraz sledoval zápasy iba z tribúny, no proti Veľkej Británii už nastúpil a pripísal si 16 úspešných zákrokov.
Zdroj: 15104
Zdieľajte:

Asistent trénera Andrej Podkonický na rannom rozkorčuľovaní uviedol, že v bránke bude Čiliak, napokon bolo všetko inak. "Áno, mal ísť Čiliak, ale poobede sa to zmenilo. Som samozrejme rád," povedal Godla a dodal: "Chytal som po dlhšej dobe, takže to bolo ťažšie. Musel som byť koncentrovaný, aby som nedostal lacný gól." Godla si pochvaľoval aj hru defenzívy, s obrancami veľmi komunikovať nemusel: "My sme dohodnutí už z tréningov, bolo to jednoduché."

Prečítajte si aj

Liška pripravil lišiacky gól Sukeľovi, v nedeľu fandí Nemecku

Inkasoval iba raz, jediný zásah britských nováčikov sebakriticky vzal na seba: "Gól beriem na seba, urobil som to zbrklo. Môžeme byť radi, že sme hrali proti Britom a nie napríklad proti Kanade, lebo taký gól by sme si nemohli dovoliť. Tým nechcem znevažovať britské mužstvo, ale tak to je."

Godlovi pomohli aj spoluhráči, ktorí hrali obetavo. "Briti mali pár šancí. Ale chalani, čo mohli, to zblokovali, takže mi veľmi pomohli. Mám radšej, keď mám viac práce. Ale oni mali hneď na začiatku nájazd, takže sa to mohlo vyvíjať úplne inak. No bolo to povinné víťazstvo," poznamenal slovenský brankár.

Prečítajte si aj

Bondra daroval gól do neba babke, emotívny moment po skvelom výkone

Spolu s Godlom dostal v zápase príležitosť aj ďalší hráč, ktorý doteraz sedel na tribúne, Dávid Bondra. Ten si tohtoročný debut okorenil gólom. Obaja si tak mohli vychutnať burácajúcich divákov priamo na ľade a nie len na tribúne. "Na ľade je to stokrát lepšie, fanúšikovia sú úžasní," povedal Godla.

Prečítajte si aj

Ohlasy SR na tretiu výhru v skupine: Vyhrali sme 7:1, ale...
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články