Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Liška pripravil lišiacky gól Sukeľovi, v nedeľu fandí Nemecku

KOŠICE - Slovenskí hokejisti potešili svojich priaznivcov vo svojom piatom zápase na MS v Košiciach výsledkom a aj výkonom proti Veľkej Británii. Aj napriek jednoznačnému triumfu je ich postupový osud v rukách iných mužstiev, konkrétne súperov amerického tímu. Útočník Adam Liška priznal, že situáciu v tabuľke má zmapovanú a v nedeľnom zápase Nemecko - USA (od 16.15) bude z neho veľký fanúšik Nemecka.
Zdroj: 30996
Zdieľajte:

Na hre slovenského tímu bolo vidieť veľké odhodlanie, ktoré potvrdil rýchlymi gólmi už v úvode. "To vždy pomôže, o to viac, že sme dali rýchlo nie jeden, ale dva góly," poznamenal útočník Adam Liška, ktorý priznal, že nemali problém ani s motiváciou na zápas proti najslabšiemu tímu košickej A-skupiny. "Pred takýmito divákmi nebude nikdy problém s motiváciou. Bavili sme sa hokejom."

Prečítajte si aj

MetaHeadline: Denis Godla.Godla s nomináciou nerátal, potešila ho: Na ľade je to stokrát lepšie

Liška sa do štatistík zapísal asistenciou pri góle Matúša Sukeľa na 6:1. Prečíslenie dvoch proti jednému vyriešil zodpovedajúco svojmu menu - lišiacky. Svoju nie príliš prudkú strelu zámerne nasmeroval do ľavého betónu britského brankára, od ktorého sa odrazila priamo pred pohotového Sukeľa. "V tejto sezóne som to už párkrát skúsil a som rád, že mi to konečne vyšlo," priznal Liška.

Druhé presvedčivé víťazstvo po sebe síce potešilo divákov a zvýšilo bodový zisk slovenského tímu, tí sú však naďalej odkázaní na pomoc iných. Popri istých postupujúcich Fínsku, Kanade a Nemecku je už v hre iba postup cez USA, s ktorými má slovenský tím lepší vzájomný zápas (4:1). Zámorský tím má však o dva body viac a na rozdiel od Slovákov bude hrať ešte dva zápasy. Postupová matematika je preto jasná, Američania z nich nesmú získať viac ako jeden bod.

Prečítajte si aj

Bondra daroval gól do neba babke, emotívny moment po skvelom výkone

"Ja som to mal zmapované veľmi dobre už pred zápasom. V nedeľnom zápase Nemecko - USA budeme držať palce Nemcom. Veľmi si želám, aby to hokejový osud zariadil v náš prospech. Ja by som si chcel ten nemecký zápas pozrieť, no uvidíme, aký budeme mať program. V nedeľu musíme byť nemeckí fanúšikovia," poznamenal Liška.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články