Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ohlasy SR na druhú výhru na šampionáte: Bolo to o hlavách, do hráčov sme hučali celý štvrtok

KOŠICE - Slovenskí hokejisti zvíťazili vo svojom piatom zápase v A-skupine MS v Košiciach nad Francúzskom 6:3. Na konte tak majú šesť bodov a v tabuľke poskočili na piate miesto. Zverenci trénera Craiga Ramsayho viedli v 26. minúte už 3:0, no opäť si dobre rozohraný zápas skomplikovali. Francúzi dokázali v priebehu necelých troch minút znížiť na 2:3. V tretej tretine však pridali domáci hokejisti ďalšie tri góly a rozhodli o svojej výhre. Slovákov čaká v sobotu 18. mája o 20.15 h ďalší duel s Veľkou Britániou, Francúzi najbližšie nastúpia v nedeľu večer proti Fínsku.
Zdroj: 27876
Zdieľajte:

Erik Černák, obranca SR: "Mali sme trochu slabšiu druhú tretinu. V šatni sme si povedali, že musíme zabrať a dali sme gól hneď pri prvom striedaní. Nebolo ľahké otriasť sa po prehrách s Kanadou a Nemeckom. Som rád, že sme to dokázali. Musíme vyhrať zostávajúce zápasy a veriť, že sa k nám prikloní šťastie."

Richard Pánik, útočník SR: "Všetci sme radi, že sme vyhrali. Škoda desaťminútovky v druhej tretine, keď sme prestali hrať, Francúzi dali góly po rýchlych prečísleniach. V šatni sme si povedali, že musíme opäť pridať, vrátiť sa k našej hre a podarilo sa nám to."

Prečítajte si aj

Koniec infarktovým záverom, Slovensko rozhodlo v poslednej tretine

Matúš Sukeľ, útočník SR: "Za stavu 3:0 sme si asi mysleli, že to pôjde samé. Hrali sme sa s pukom a Francúzom sa podarilo znížiť na 23. Bolo super, že hneď na začiatku tretej tretiny sme zvýšili na 3:1 a že sme sa netrápili až do konca zápasu."

Róbert Petrovický, asistent trénera SR: "Bolo to o hlavách. Celý štvrtok sme museli chalanom prízvukovať, aby zabudli na predchádzajúce prehry. Vieme, že teraz musíme vyhrať všetky zostávajúce stretnutie, ale postupne - deň po dni, zápas po zápase. Proti Veľkej Británii musíme opäť od prvého buly hrať náš hokej a nepripustiť nič."

Patrik Rybár, brankár SR: "Francúzi hrali celkom dobre, aktívne korčuľovali. Za stavu 3:2 to s nami nevyzeralo veľmi dobre, ale v tretej tretine sme si to postrážili. Keď vystriedali brankára, tak som už vedel, že nám víťazstvo neujde."

Pozrite si aj

VIDEO Neuveriteľná drzosť Libora Hudáčka

Róbert Lantoši, útočník SR: "Je perfektné vyhrať so šiestimi gólmi, určite nás to teší a povzbudí do zajtrajšieho zápasu. Za stavu 3:0 sme sa trochu zbláznili, začali sme vymýšľať, ale potom sme sa vrátili k našej hre a už to zase išlo."

Marko Daňo, útočník SR: "Dobrý zápas, dobre sme začali, no potom sme trochu poľavili a Francúzi sa dotiahli na rozdiel jedného gólu. Bola to naša chyba, začali sme ťahať puky dozadu, oni nepoľavili, zostali aktívni a boli nepríjemní. Do tretej tretiny sme vstúpili výborne, gól na 4:2 nás upokojil a od toho momentu sme to kontrolovali. Sme radi za toto víťazstvo."

Prečítajte si aj

Vybavil mu to Detroit, Buček mieri do Fínska!

Tomáš Tatar, útočník SR: "Zápas sme zvládli, konečne sme nepripustili žiadny šialený záver. V druhej tretine sme mali chvíľkový výpadok, keď sme dovolili Francúzom dotiahnuť sa na 3:2, ale povedali sme si niečo v kabíne. Potom sme mali perfektný vstup do tretej tretiny a dotiahli sme to do víťazného konca."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články