Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vybavil mu to Detroit, Buček mieri do Fínska!

NITRA - Zlatá korčula, strieborná medaila, 39 gólov, 26 asistencií, +27, jedinečné čísla na prvú „mužskú“ sezónu. Do dresu Slovenska na majstrovstvách sveta to však nestačilo. Predsa v Nitre panovala taká „bučekmánia“, s akou sa bude 20-ročný chalanisko z Chrenovej ťažko lúčiť.
Zdroj: 30345
Zdieľajte:

Samuel Buček si nielen v Nitre, ale i na celom Slovensku podmanil fanúšikov. V rozhodujúcom finálovom zápase ho dokonca publikum v Banskej Bystrici vytlieskalo. „Nitrianskym fanúšikom ďakujem za rozprávkovú sezónu, na ktorú budem ešte dlho spomínať. Sú jednoznačne najlepší na Slovensku. Verím, že si v Nitre v jeden deň ešte zahrám, ale až keď budem starší a skúsenejší. Ťažko sa mi odchádza, ale idem za svojim snom, ktorý odmalička naháňam a dúfam, že sa splní. Je to len na mne. Ešte raz, jedno veľké ďakujem,“ odkazuje pod Pribinov hrad Samuel Buček. Rodák spod Zobora má za sebou fantastický ročník v domácich farbách, no k úplnej spokojnosti mu chýbal zisk majstrovského titulu.

Prečítajte si aj

VIDEO O slovenských reprezentantov je kráľovsky postarané

Hneď po sezóne sa hlásil aj v kádri národného tímu, ale neprešiel záverečným sitom. Dnes už vie, že sa presúva do krajiny Tisícich jazier. „Podpísal som zmluvu na dva roky, pôjde so mnou aj priateľka Viki,“ prezradil šikovný krídelník. Do ktorého klubu Buček prichádza? „Prestup do KooKoo mi zariadilo vedenie Detroitu Red Wings, kam idem 23. júna na kemp. Chceli, aby som hral vo Fínsku aspoň rok. V Kouvole som ešte nebol, ani v klube nikoho nepoznám, ale posunie ma to vpred,“ teší sa talentovaný útočník, ktorý sa v najbližšom čase pustí do letnej prípravy pod vedením kondičného trénera.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: mynitra.sme.sk

Diskusia

Podobné články