Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Pokračuje Tipsport liga pod Pustým hradom?

ZVOLEN - Po aprílovom sklamaní zo stroskotania „rytierov“ pred bránami finále, prebehlo niekoľko kľúčových stretnutí akcionárov a hlavných sponzorov, kde sa rozhodovalo o smerovaní zvolenského hokeja.
Zdroj: 31771
Zdieľajte:

Prezident HKM Dušan Mráz situáciu opísal: „Akcionári a podporovatelia nášho klubu riešili v uplynulých týždňoch viacero dôležitých otázok. Tá základná ale bola – ideme do toho ďalej? Dnes môžem odpovedať jednoznačne, áno!“ K spokojnosti všetkých, ktorým jedna z tradičných hokejových bášt na Slovensku leží na srdci, došlo medzi zainteresovanými k zhode v tom, že pod Pustým hradom budeme na Tipsport Ligu chodiť aj naďalej. Nič teda nebráni v skladaní červeno-modrého kádra, ktorý bude reprezentovať Zvolen v novom ligovom ročníku.

Prečítajte si aj

Columbus má prvú posilu, je ňou účastník MS 2019

V tieni hokejového šampionátu sa počas týchto týždňov v klubových kuchyniach tipsportligistov pripravuje základ pre úspech v nastávajúcej sezóne. Prebiehajú rokovania s vytypovanými hráčmi, pokiaľ však nie je „ruka v rukáve“, každý si pred konkurenciou vyhliadnuté posily stráži. Výnimkou nie sú ani Zvolenčania. Po zrušení funkcie hráčskeho manažéra, poverilo vedenie jednaniami o nových zmluvách s hráčmi externého manažéra Patrika Rybu, ktorý má na starosti komunikáciu s agentmi, a od mája zastáva funkciu skauta HKM. Ryba je rodený Zvolenčan a s HKM spolupracoval už v minulej sezóne. Je držiteľom certifikátu skauta pre NHL, hrával okrem iného aj juniorskú ligu v Minnesote. Po zranení, ktoré jeho hráčsku kariéru ukončilo, nastúpil na dráhu vyhľadávača talentov s úlohou pozorovať hráčov, ktorí by pripadali do úvahy pre draft CHL a NHL. Nový skaut Zvolena sa pustil do budovania tímu po konzultáciách s majiteľmi a trénerom Podkonickým tak, aby všetci hráči zapadali hlavnému trénerovi do koncepcie. Ďalšou zmenou, ku ktorej v priebehu mája došlo v organizačnej štruktúre HKM je, že ostatné kompetencie týkajúce sa starostlivosti o hráčov v rámci klubu, pripadli do náplne športového riaditeľa Miroslava Kleina a riaditeľa marketingu Miroslava Brumerčíka.

Prečítajte si aj

Říha doplnil českú súpisku o dve mená, jedno miesto si nechal voľné

Hokejový Zvolen chce hrať aj v novej sezóne v najvyššej slovenskej súťaži dôstojnú rolu a tomu by malo byť prispôsobené aj zloženie kádra. Na konkrétne mená si budeme musieť ešte chvíľu počkať, informácie o nových, či staronových „rytieroch“ budeme poskytovať priebežne, hneď po zdarnom uzatvorení jednotlivých kontraktov . Na zverejnenie je zatiaľ iba menoslov hráčov, ktorí s určitosťou pod Pustým hradom pokračovať nebudú. Po vypršaní zmlúv opúšťajú HKM zámorskí hokejisti Skapski, Vandane, Fraser, Pufahl a Mitchell, Fín Pöyhönen a Čech Růžička. Viacerých z nich si zvolenskí fanúšikovia obľúbili, hokejový život však podobné rozchody prináša. Zostáva teda menovaným za ich služby odvedené v prospech nášho tímu poďakovať a popriať im veľa zdaru na nových pôsobiskách.

Prečítajte si aj

Košice predstavili trojicu nových posíl

Okrem budovania hráčskeho kádra stojí pred zvolenskými funkcionármi dokončiť viacero ďalších úloh, ktoré už sú rozpracované. Je medzi nimi obsadenie postu asistenta trénera, skompletizovanie kalendára prípravných zápasov, príprava tohtoročného Memoriálu Pavla Zábojníka. Ten sa uskutoční od 15. do 17. augusta a s určitosťou vieme povedať, že znova bude medzinárodný. Kompletné zloženie šestice účastníkov turnaja však zatiaľ definitívne potvrdené nie je. Podobne neúplný je aj termínovník prípravných zápasov, Zvolenčania v nich však nastúpia proti kvalitným súperom na Slovensku aj v zahraničí. Podstatné slovo pri plnení všetkých vyššie spomínaných úloh má tréner Andrej Podkonický, ktorý si v týchto dňoch plní povinnosti na striedačke národného tímu ako jeden z asistentov Craiga Ramseya na majstrovstvách sveta. Hoci sa na linke Zvolen – Košice potrebné záležitosti telefonicky riešia denne, v niektorých prípadoch je nutná fyzickú prítomnosť hlavného trénera HKM. Preto by veci, vrátane rozlúsknutia otázky Podkonického asistenta, mali nabrať rýchly spád o necelé dva týždne, bezprostredne po skončení svetového šampionátu.

Prečítajte si aj

VIDEO Nitrania na úvod prípravy bez brankárov a s dvomi novými tvárami

Hoci si nedočkavci už dlhšie pýtajú novinky z kuchyne klubu, tou najdôležitejšou je, a vôbec sa to nedá brať ako samozrejmosť, že Zvolen pokračuje v Tipsport Lige. Po tomto zlomovom rozhodnutí nasledujú ďalšie kroky a kým sa dostavia výsledky, potrebujeme všetci ešte trochu trpezlivosti. Bavme sa zatiaľ svetovým hokejom, veď v košickej aj v bratislavskej aréne sa je na čo pozerať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmzvolen.sk

Diskusia

Podobné články