Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO MAC Budapešť posilnil skúsený slovenský brankár

BUDAPEŠŤ - Najnovšou posilou MAC Budapešť sa stal slovenský brankár Tomáš Halász.
Zdroj: 31769
Zdieľajte:

Košický rodák a odchovanec miestneho HC odchytal posledné dve sezóny v nadnárodnej EBEL lige, kde bol súčasťou "orlov" zo Znojma. Celkovo nastúpil na 35 stretnutí: "Po dvoch rokoch v Znojme som chcel pôsobiť v klube, ktorý bude bližšie ku Košiciam. MAC ukázal záujem a som rád, že sme sa dohodli," povedal Halász.

Prečítajte si aj

Česi zlepšovali dôležité veci, proti Lotyšom už aj s ďalšou posilou z NHL

Slovenskú ligu v minulosti vyhral s Košičami hneď dvakrát, avšak v jednom ročníku nastúpil najviac do devätnástich stretnutí. Celkovo ich v štyroch seniorských sezónach, počas ktorých pôsobil v najvyššej slovenskej lige, nazbieral len 45, päť pridal v HK Orange 20.

Štyri sezóny strávil v Česku. Niekoľkokrát naskočil do zápasov Extraligy za Olomouc, Pardubice aj Litvínov, zväčša ale hosťovať v nižších súťažiach. Raz reprezentoval na MSJ a v jednom prípade aj na MS U18.

Prečítajte si aj

V Detve by mali s jednou výnimkou ostať všetci strojcovia štvrťfinálového úspechu

MAC Budapešť príchodom Halásza vyplnila jedno brankárske miesto po tom, ako Miklós Rajna odišiel do konkurenčného DVTK Jegesmedvék Miškolc. Slovenský brankár by mal tvoriť tandem s Bencem Báliszom. V maďarskom tíme pôsobí aj útočník Tomáš Klempa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: MAC Budapešť

Diskusia

Podobné články