Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Záujem fanúšikov nesmierne teší, no rekord sa nezrodí

KOŠICE - Z hľadiska doterajšieho záujmu o hokejové MS Slovensko dopláca na nízku kapacitu hál. Počas prvých troch hracích dní si podľa údajov organizátorov pozrelo zápasy priamo na štadiónoch v Bratislave a Košiciach už 118.219 divákov.
Zdroj: 31695
Zdieľajte:

Keďže je však hrací formát už roky rovnaký, ani pri totálnej vypredanosti by sa tento šampionát nemohol priblížiť k rekordnom v návštevnosti. V roku 2015 v Česku videlo 64 zápasov celkovo 741.700 divákov a zápasový priemer 11.589 je výrazne vyšší ako 4-ciferná kapacita v tohtoročných slovenských dejiskách.

Prečítajte si aj

VIDEO Miškolc získal ďalšiu oporu MAC Budapešť

V každom prípade obe mestá výrazne cítia atmosféru MS. "Veľký záujem je i o zábavu a sledovanie zápasov v oficiálnych fanzónach v oboch dejiskách šampionátu," zdôrazňuje Michaela Grendelová, riaditeľka komunikácie 2019 IIHF MS. Obe fanzóny navštívilo okolo 65-tisíc ľudí. Bratislavskú pri Istropolise dovedna už viac ako 35-tisíc fanúšikov. "Podobný záujem je i o fanzónu v košickom Kulturparku, ktorú navštívilo bezmála 30-tisíc ľudí. Veľmi nás teší, že zo strany fanúšikov je záujem aj o stretnutia reprezentácií z nižších priečok renkingu IIHF. Celkovo videlo doteraz 16 zápasov na šampionáte takmer 120-tisíc fanúšikov. Každý zápas počas šampionátu ponúka kvalitný hokej. Navštíviť majstrovstvá sveta sa určite oplatí, vstupenky na nevypredané stretnutia sú stále v predaji," dodáva Grendelová.

Prečítajte si aj

Zostava SR proti Kanade: Hudáček vytlačil Ziga, Bondra Luntera a v bráne bez zmeny

Na bratislavskom zimnom štadióne Ondreja Nepelu si počas prvých troch hracích dní najviac divákov našlo cestu do hľadiska na zápasy Nórsko – Česko a Rusko – Rakúsko, a to zhodne po 9.033. Celkovo videlo bratislavské zápasy vyše 68.018 ľudí. V košickej Steel Aréne, ktorá sa stala prechodným domovom domácej reprezentácie Slovenska, videlo osem zápasov 50.201 fanúšikov. Najvyššia návšteva bola na zápase USA – Slovensko, priamo na štadióne sledovalo zápas 7.430 divákov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články