Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bodák vo Vítkoviciach otvorí novú kapitolu kariéry, chce preraziť v seniorskom hokeji

VÍTKOVICE - Mladý slovenský obranca Martin Bodák sa po dvoch rokoch v kanadskom tíme Kootenay Ice, ktorý hráva tamojšiu juniorskú WHL-ku, vracia do Európy. Na kontrakte sa dohodol s českými Vítkovicami. Okrem iného sa o neho zaujímal aj slovenský majster z Banskej Bystrice. Na pôsobenie v českej Extralige sa veľmi teší, chce preraziť v seniorskom hokeji. Viac povedal v rozhovore pre náš portál.
Zdroj: 27850
Zdieľajte:

Prečo si sa rozhodol pre Vítkovice?

"Bola pre mňa asi najlepšia ponuka, a tak som si ju vybral, ale aj kvôli tomu že v tom vidím potenciál, keďže česká liga je veľmi kvalitná."

Čo očakávaš od sezóny?

"Očakávam, že sa ako tím prebojujeme čo najďalej."

Prečítajte si aj

Slovensko začne MS bez ofenzívnej opory: Cítim sa zle!

Máš nejaké osobné ciele?

"Na začiatok sú také, aby som sa čo najrýchlejšie zapracoval do tímu. Myslím si, že to pre mňa bude prelomová sezóna, keďže som ešte v takejto lige neodohral celu sezónu, čiže to určite nebude ľahké."

Rozprával si sa s niekým z klubu o tom, čo od teba očakávajú?

"Zatiaľ som sa o tom veľmi nebavil. Myslím si, že sa o tom budeme baviť až neskôr. Je to ešte dosť čerstvé, čiže to úplne ešte neviem povedať."

Prečo si sa rozhodol opustiť zámorie?

"Zámorie som opustil aj preto, lebo mi už juniorský vek skončil a nevidím tam už veľký potenciál. Myslím si, že už potrebujem hrať mužský hokej a preto som sa rozhodol pre návrat do Európy."

Čo ti dali posledné dve sezóny v kanadskej juniorke?

"Kanada mi dala veľa skúseností, keďže som tam odohral každý zápas. Dokopy to bolo strašne veľa minút. Vyhral som sa tam a rozhodne mi to prospel. Síce moja posledná sezóna skončila, ako skončila, ale za tie skúsenosti som veľmi rád."

Prečítajte si aj

Veľká tipovačka o 40 tisíc: Nenechaj si ujsť začiatok hokejového sviatku roka!

Berieš návrat do Európy ako začiatok novej kapitoly?

"Áno, beriem to ako novu výzvu a dosť veľký krok v mojom hokejovom živote, keďže mužský hokej je pre mňa v podstate to, prečo trénujem už od malička."

Bude pre teba lepšie byť v Európe aj z ohľadom na to, že budeš na očiach trénerov v reprezentácii?

"Určite aj to je jedna z výhod. Budem sa snažiť hrať čo najlepšie, aby som svojimi výkonmi zaujal aj trénerov v reprezentácii."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články