Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Majoross je spokojný s uplynulou sezónou: V novej budeme ešte lepší, hovorí

BUDAPEŠŤ - Hlavný tréner MAC Budapešť Gergely Majoross hodnotil v rozhovore pre náš portál minulú sezónu a prezradil aj niečo z toho, čo sa chystá v novej.
Zdroj: 29244
Zdieľajte:

Oba maďarské tímy budú i v ročníku 2019/20 súčasťou Tipsport ligy. V uplynulej sezóne sa MAC dostal do štvrťfinále, kde vypadol proti Zvolenu: "Bola to pre nás dobrá sezóna. Na začiatku sme nevedeli, do čoho presne ideme, všetko bolo pre nás nové. Potrebovali sme čas, aby sme zistili, ako to funguje, ale postupom času sme do toho nabehli a celý realizačný tím aj hráči odviedli dobrú prácu. Zvykli sme si na súťaž a začali hrať lepšie. Dostali sme sa cez predkolo do play-off, takže môžeme byť spokojní," hodnotil Majoross v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Slováci po uzavretí kádra majú za sebou tréning v tréningovej hale SA: Ako tréneri poskladali formácie?

V spomínanom predkole to bolo obzvlášť špecifické, keďže sa zverenci 39-ročného kouča stretli s DVTK Jegesmedvék Miškolc: "Zápasy medzi DVTK a MAC sú vždy špeciálne. Hrali sme proti sebe aj finále v posledných sezónach. V tej sérii sa hral hokej na vysokej úrovni," pokračuje v rozprávaní. Následne sa MAC Budapešť postavil proti HKM Zvolen: "Je skvelé, že sme prvý maďarský tím, ktorý sa dostal do štvrťfinále slovenskej súťaže. Sme na to patrične hrdí. Nebol to ale náš cieľ. Pracovali sme na postupných krokoch," hovorí.

Zvolen však bol nad sily maďarského účastníka: "Bola to veľmi náročná séria. Zvolen mal skvelý tím. Pre nás to však bola výborná skúsenosť a myslím si, že tiež sme ukázali svoju kvalitu. Bojovali sme o každý puk, dali sme do toho všetko, išli sme na sto percent. Od hráčov som nemohol chcieť viac. Samozrejme, nikto nechce prehrať a vypadnúť, ale časom toto umiestnenie budeme hodnotiť iba pozitívne," tvrdí Majoross.

Prečítajte si aj

Sága okolo národných dresov sa skončila: V akých nastúpia naši hráči na šampionáte?

Mužstvo potrebuje pred novou sezónou zapracovať na niekoľkých aspektoch a možno z toho bude ešte úspešnejší ročník: "Určite nastanú zmeny v zostave, musíme náš tím o niečo lepšie prispôsobiť hlavne v defenzíve na kvalitu Tipsport ligy. Keď sme hrali maďarskú súťaž, tak to nebolo až také nutné, ako teraz. Potrebujeme hrať vzadu bezpečnejšie," prezrádza.

Klub pôjde znova cestou maďarských hokejistov doplnených o kvalitných legionárov. Zmluvy predĺžili napríklad Chris Bodó aj Chris Langkow, dvaja najproduktívnejší muži MAC: "Sú dôležití, ale šancu dostali a dostanú aj maďarskí hráči, ktorí sa postupne zlepšovali, strieľali dôležité góly, zbierali skúsenosti. Tie nám pomôžu aj v novej sezóne. Som rád, že väčšina kádra podľa všetkého ostane. Som si istý, že budeme lepší. Taktiež chceme zapájať mladíkov, ktorí musia zbierať skúsenosti," hovorí hlavný kouč Gergely Majoross.

Prečítajte si aj

Marshall ešte musí zlepšiť svoj jediný nedostatok, kvôli ktorému sa mu zavreli dvere do NHL

MAC Budapešť pridal prihlášku aj do Erste ligy. Chce postaviť dve mužstvá: "Ešte to nemáme isté. Tímy v Tipsport lige a v Erste lige budú dva rozdielne celky. Pôjde o taký B-tím, kde chceme mať hráčov, ktorí by mohli naskočiť do slovenskej súťaže v prípade zranení a hlavne to bude ideálna príležitosť pre mladých hokejistov z maďarskej juniorskej súťaže. Skočiť z tejto juniorskej ligy do Tipsport ligy je priam nemožné, takže to bude ideálny medzičlánok," dodal Majoross v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články