Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Aký prínos majú legionári pre najlepšie európske súťaže v porovnaní s Tipsport ligou?

BRATISLAVA - Legionári sú v poslednom čase diskutovanou témou Tipsport ligy. Porovnali sme preto ich prínos z pohľadu kanadských bodov s ostatnými súťažami v Európe. Pozreli sme sa na prvú desiatku bodovania v súčte základnej časti aj play-off.
Zdroj: 30637
Zdieľajte:

Tipsport liga - 4 legionári v prvej desiatke

Štyria hráči, z toho traja Kanaďania. To je účasť legionárov v TOP 10 bodovania našej súťaže. Produktivitu ovládol Éric Faille s 88 bodmi. Tretí Brock Higgs ich mal 69, siedmy Guillaume Asselin o dva menej a deviaty maďarsko-kanadský útočník Chris Bodó z MAC Budapešť ich získal 57.

Prečítajte si aj

VIDEO Kanade sa pred MS zranila najväčšia hviezda, odišla domov

KHL - 5 legionárov v prvej desiatke

Jedna z dvoch elitných európskych súťaží, v ktorej vyhral domáci hráč. Nikita Gusev sa navyše stal jediným hokejistom, ktorý prešiel cez hranicu sto bodov. Vrátane základnej časti aj play-off ich nazbieral 101. Druhý Vadim Šipačov ich mal 76. V prvej desiatke sa umiestnilo päť legionárov - Nigel Dawes, Linus Omark, Teemu Hartikainen, Dan Sexton a Brian O'Neill.

Liiga - 2 legionári v prvej desiatke

Vo Fínsku sa do elitnej desiatky dostali len traja legionári. Na štvrtom mieste skončil najproduktívnejší hráč základnej časti Švéd Malte Strömwall z tímu KooKoo. Šiesty bol Kanaďan Justin Danforth (Lukko) a siedmy Erik Thorell (HIFK). Elitnú trojku teda tvorili Fíni. Prvý Ville Leskinen z Kärpätu Oulu nazbieral 72 bodov (36+36).

Prečítajte si aj

Bodák vo Vítkoviciach otvorí novú kapitolu kariéry, chce preraziť v seniorskom hokeji

SHL - 2 legionári v prvej desiatke

Po základnej časti bolo v prvej desiatke päť legionárov, na konci play-off síce len dvaja, avšak na prvých dvoch miestach. Vyhral Američan Ryan Lasch so 69 bodmi, nasledoval fínsky obranca Jesse Virtanen. Ďalším legionárom bol až sedemnásty Derek Roy. Medzitým je štrnásť Švédov.

DEL - 7 legionárov v elitnej desiatke

Najhoršia súťaž, čo sa týka najlepšieho umiestnenia domáceho hokejistu v top desiatke kanadského bodovania. Philip Gogulla je až piaty. Na ôsmom mieste sa umiestnil Alexander Barta, desiatku uzavrel Markus Eisenschmid. Prví štyria hráči boli zo zámoria. Bodovanie vyhral Jaedon Descheneau z Düsseldorfu. Nazbieral 64 bodov. Za ním nasledovali Chad Kolarik, Matt White a Jeremy Williams.

Prečítajte si aj

Nitra sa ponorila do smútku, zomrel bývalý obranca

NLA - 8 legionárov v elitnej desiatke

Aj v jedinej z elitných hokejových líg, kde je obmedzený počet legionárov (každý tím môže do jedného zápasu nasadiť päť takýchto hráčov), dominovali hokejisti z iných krajín, ako zo Švajčiarska. V prvej desiatke sú len dvaja Helvéti - tretí Lino Martschini a štvrtý Gregory Hoffman. Američan Mark Arcobello vyhral kanadské bodovanie so ziskom 67 bodov. Druhý Čech Dominik Kubalík ich mal o štyri menej. Zvíťazil v základnej časti.

Extraliga - 2 legionári v prvej desiatke

U našich západných susedov v Česku sa do najlepšej desiatky dostali iba dvaja legionári. Piaty Peter Mueller a ôsmy Slovák Libor Hudáček. Viac ich nie je ani v prvej dvadsiatke a ak sa pozrieme na elitných 50 hráčov, tak nájdeme len piatich legionárov. Z toho sú traja Slováci. Najproduktívnejším mužom celej sezóny sa stal plzenský kapitán Milan Gulaš so 76 bodmi.

Prečítajte si aj

Čechom pribudne brankár a útočník zo zámoria

EBEL - 9 legionárov v elitnej desiatke

Rakúšan Peter Schneider bol najproduktívnejším hráčom základnej časti, avšak celkovo nakoniec vyhral Kanaďan Chris DeSousa, ktorý získal 83 bodov. Spomínaný Schneider bol jediným Rakúšanom v top desiatke, v ktorej sa nachádzalo aj osem Kanaďanov, jeden Američan a jeden Maďar. Medzi prvými dvadsiatimi boli iba traja a taktiež dvanásti Kanaďania. Pätnásty Thomas Raffl a dvadsiaty Thomas Koch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články