Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO NY Rangers ho pokladal za budúcnosť, no prvý draftovaný Róm sklamal aj v Česku a mieri ku konkurencii

VÍTKOVICE - 22-ročný útočník Dominik Lakatoš prvýkrát natrvalo opúšťa materský Liberec. Stal sa posilou Vítkovíc.
Zdroj: 6779
Zdieľajte:

Mladík nastupuje na seniorskej úrovni už posledné štyri sezóny, avšak svoje vysoké predpoklady nenaplňuje. Rodák z Liberca bol do NHL draftovaný New Yorkom Rangers v roku 2017 ako dvadsaťročný. To mal za sebou jedny MSJ, kde sa mu herne darilo a taktiež dve skvelé sezóny v Liberci.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalá brankárska jednotka Nitry ukončila kariéru

V prvej získal majstrovský titul a stal sa najlepším nováčikom sezóny. V druhej s "tigrami" vybojoval striebro, zároveň bol najproduktívnejším juniorom s 22 bodmi. Potom ale prišiel strmý pád. V posledných dvoch sezónach nebol schopný nadviazať na svoje výkony, takže hosťoval v nižšej súťaži. Nastupoval za Benátky či Zlín.

O prvého draftovaného Róma sa začal zaujímať aj New York Rangers, no v súvislosti s tým, prečo sa mu tak nedarí. V organizácii nastalo veľké sklamanie. Teraz Lakatoš mení dres v rámci Extraligy. Od novej sezóny bude nastupovať za HC Vítkovice.

Prečítajte si aj

Maione ostáva v KHL, odchádza ale z Dinama Riga

"V trinástich rokoch na turnaji v Liberci nastrieľal v jednom dueli sedem gólov. Tréneri prehovorili rodičov mladého chlapca z dedinky pri Kolíne k odchodu na sever Čiech. O niekoľko rokov neskôr ťahal čerstvo dvadsaťročný útočník Liberec za obhajobou titulu - ako najproduktívnejší hráč tímu," opisoval hráča s doposiaľ nenaplneným potenciálom český portál idnes.cz.

"Dlho to bol taký liberecký seladón. Nebolo to s ním ľahké. Má talent od boha. Presne ten typ hráča, ktorý nemusí trénovať a má to v sebe. Len tá povaha... Hrozilo mu i vyhodenie zo školy. Je to však dobrý chlapec, len sa s ním muselo pracovať," povedal pre idnes.cz Jan Šťastný. Dnes športový manažér HC Košice, ktorý Lakatoša do Liberca pred mnohými rokmi priviedol.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, idnes.cz

Diskusia

Podobné články