Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Maione ostáva v KHL, odchádza ale z Dinama Riga

MOSKVA - Kanadský obranca Mathew Maione bude naďalej hrať KHL, ale odchádza z Dinama Riga. Jeho novým pôsobiskom sa stal čínsky Kunlun Red Star.
Zdroj: 29210
Zdieľajte:

Kanadský obranca má za sebou z osobného pohľadu ďalšiu skvelú sezónu a výrazne sa hovorilo aj o tom, že by mohol dostať ponuku z NHL. Nakoniec ale ostáva v KHL.

Pozrite si aj

VIDEO Valábik sa pobavil na vlastný účet

28-ročný Mathew Maione v sezóne 2018/19 nedotiahol Dinamo Riga do play-off, aj keď oň lotyšský klub dlho zvádzal náročný súboj. Nakoniec získal 62 bodov, čo je o jeden menej, ako mal ôsmy tím tabuľky a posledný postupujúci v Západnej konferencii Víťaz Podoľsk.

Avšak, už od začiatku sezóny si po príchode z fínskej Liigy výborne sadol so spoluhráčmi a hneď ukazoval, že spoločne s Linusom Videllom či Laurisom Darzinšom bude mať Dinamo veľkú ofenzívnu silu. Po skončení základnej časti sa stal najproduktívnejším mužom tímu švédsky útočník Videll (24+24). Maione sa umiestnil na druhom mieste (11+35). V celkovej štatistike KHL skončil na devätnástej priečke, z obrancov bol lepší iba jeho krajan Darren Dietz (15+38) v službách Barysu Astana. Maione nazbieral priemerne 0,79 gólu na zápas. Niekoľko kôl na štarte sezóny dokonca viedol celú produktivitu ligy a mal priemer viac, ako bod na stretnutie.

Prečítajte si aj

Zigo bude v Michalovciach napätý, Rybár s polovičným výstrojom, Krištof zmeškal zraz

Pravdepodobne najviac ale zahviezdil počas All-stars game v KHL. Všetko začalo už tým, že získal viac ako dvetisíc hlasov pri hlasovaní fanúšikov a túto anketu jednoznačne vyhral. Za sebou nechal aj najväčšie domáce hviezdy ako Gusev, Šipačov, Kagarlitskij, Mozjakin, Kaprizov či Grigorenko. Na samotnej akcii v tatarstanskej Kazani si zobral gitaru a bezchybne zaspieval známu pesničku "Ho Hey" od skupiny The Lumineers.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články