Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zigo bude v Michalovciach napätý, Rybár s polovičným výstrojom, Krištof zmeškal zraz

KOŠICE - Slovenská reprezentácia sa presunula do Košíc. Hráči postupne prichádzali do Steel arény s batožinami a podvečer prvýkrát otestujú kvality ľadu v rámci tréningu. V mužstve sa nachádza aj Mário Grman, ktorý v sobotu utrpel zranenie a zo zápasu odstúpil. K dispozícii je aj Patrik Rybár, ktorý už našiel svoju "stratenú" batožinu.
Zdroj: 31707
Zdieľajte:

Slováci odohrali predposledný prípravný zápas pred majstrovstvami sveta s Veľkou Britániou, ktorú napokon zdolali hladko 6:1. Prvým úspešným strelcom bol čerstvý majster SR Tomáš Zigo. "Samozrejme, mali sme z toho zápasu radosť, pretože sme vyhrali a dali aj viac gólov. Ja som skóroval so šťastím, ale aj to sa počíta," povedal rodák z Banskej Bystrice. Hoci sme boli strelecky produktívni, tréner Craig Ramsay nebol úplne spokojný.

Prečítajte si aj

FOTO Exkluzívne zábery: Takto to vyzerá v šatni slovenského tímu v Steel Arene!

Najviac ho škrie, že jeho zverenci často zohrievajú trestnú lavicu. Napokon jediný gól v našej bráne padol v početnej nevýhode, keď sme sa snažili ubrániť vylúčenie Erika Černáka. "Mali sme veľa vylúčených hráčov, to je pravda. Nesmieme sa dopúšťať takého množstva faulov. Ak by sme nehrali toľko oslabení, možno by sme mali stretnutie ešte pod väčšou kontrolou," priznáva problém s disciplínou ľavý krídelník. V utorok v Michalovciach čaká našu výpravu záverečný prípravný duel proti Nórsku.

Prečítajte si aj

FOTO Exkluzívne zábery zo šatne Slovenska: Máme najväčší komfort!

Po jeho skončení by sa malo uskutočniť posledné sito a definitívne sa uzavrie súpiska pre svetový šampionát. "Napätie bude značné, pretože je to posledná šanca presvedčiť trénerov. Zároveň som zvedavý, ako dopadne zápas s Nórskom," pokračoval exkluzívne pre hokejovysvet.sk Tomáš Zigo, ktorý si uvedomuje, že strelený gól Britom nemusí znamenať účasť na MS. "Môže sa to odvíjať aj od toho, či budem hrať posledný prípravný duel. Ak nastúpim, určite sa budem snažiť podať čo najlepší výkon. Zvyšok je už v rukách trénerov," poznamenal dvojnásobný šampión s Banskou Bystricou. Košická šatňa sa odela do národných farieb.

Prečítajte si aj

Už ide o všetko: Posledný zápas a potom spoznáme konečnú nomináciu na domáce MS!

Čerstvo natreté steny, príjemná vôňa, dostatočný komfort a podlahu zdobí krásny koberec s národným znakom. Už si ju stihli hráči pozrieť? "Áno, videl som ju. Vyzerá veľmi pekne a páči sa mi. Verím, že si jej interiér užijem čo najdlhšie," zakončil Tomáš Zigo.

Prečítajte si aj

VIDEO S majstrovským Třincom predĺžil zmluvu tretí slovenský hokejista

K mužstvu sa už pripojil aj tretí brankár Patrik Rybár. Ten je už na Slovensku od konca minulého týždňa, ale nemohol zasiahnuť do tréningov kvôli "stratenej" batožine. Nakoniec si ju vyzdvihol vo Viedni. "Cesta do Košíc bola dobrá, hoci bol zatvorený tunel, no teším sa, že som už s tímom," nechal sa počuť skalický rodák.

Prečítajte si aj

MS 2019: Česko oznámilo záverečnú nomináciu, v kádri desať hviezd z NHL

Výstroj má už teda pri sebe, aj keď nie ešte kompletný. V kabíne sa však nedali prehliadnuť krásne biele betóny. "Prišiel som skôr, aby som si všetko pripravil. Mám len polovičný výstroj a budem si na neho na tréningoch musieť zvyknúť. Dúfam, že v Michalovciach bude dobrý zápas," vysvetlil problém s chráničmi, ktorý nie je úplne odstránený. Rybár dlhšie nestál v bráne, no aj napriek by sa mal v nej predstaviť proti Škandinávcom. "Mal by som chytať. Pred šampionátom je to potrebné, pretože treba si "ohmatať" veci. Teším sa na to, dlho som za Slovensko nechytal. Je to výzva i motivácia, lebo klubová sezóna nebola až taká skvelá," povedal v súvislosti so svojou účasťou medzi tromi žrďami v Zemplíne.

Pozrite si aj

VIDEO Neskutočný nájazd zakončený jednou rukou

Situácia sa spred roka zopakuje. Vlani v Dánsku sme taktiež disponovali rovnakým zložením brankárskeho tria. "Väčšina sa ma na to pýta, ale ja to beriem úplne normálne. Chalanov poznám a dúfam, že vytvoríme dobrý kolektív," doplnil gólman zámorského tímu Grand Rapids, kde mu jedno stretnutie na sklonku aktuálnej sezóny vôbec nevyšlo. Za 108 sekúnd inkasoval tri góly a nechytil žiadnu strelu. "Pamätám sa na to. Sú aj také zápasy a prakticky hneď po ňom som to vypustil z hlavy. Najlepšie je sa tým nezaťažovať, ale sústrediť na to, aby ten nasledujúci súboj bol ešte lepší," dodal na záver Patrik Rybár, syn legendárneho brankára Pavla.

Prečítajte si aj

VIDEO S majstrovským Třincom predĺžil zmluvu tretí slovenský hokejista

Médiá boli informované o dvojici hráčov. Obranca Mário Grman zostáva s tímom, ale utrpel bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela. Útočník a neúspešný finalista z fínskej ligy Michal Krištof zmeškal poobedňajší zraz, no večer už by mal byť k dispozícii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články