Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Éric Faille odchádza z Banskej Bystrice do Švajčiarska

KLOTEN - Éric Faille po dvoch rokoch v HC ´05 iClinic Banská Bystrica odchádza. Pôsobiť bude vo švajčiarskom tíme EHC Kloten, kde podpísal ročný kontrakt.
Zdroj: 31519
Zdieľajte:

29-ročný útočník prežil v HC ´05 iClinic Banská Bystrica dva nesmierne úspešné roky. Po príchode pred sezónou 2017/18 potreboval chvíľu na etablovanie, potom sa ale zaradil medzi najlepších hráčov ligy.

Pozrite si aj

VIDEO Slovan ostáva v KHL, nový sponzor vyrovná dlhy

Jeho spolupráca s kanadskou „dvojičkou“, ktorú tvoril Guillame Asselin, bola niečím, čo na slovenských ligových klziskách nie je často vídaným javom. Čuch na góly aj cit pre krásne prihrávky zdobili Failleho počas celého pôsobenia pod Urpínom. Všetko pretavil do dvoch zlatých medailí.

Faille sa stal v sezóne 2018/19 najproduktívnejším hráčom Tipsport ligy. Vrátane základnej časti aj play-off získal 88 kanadských bodov. Dvakrát po sebe bol najproduktívnejším mužom play-off.

Pozrite si aj

VIDEO Všetci zámorskí hráči odídu, hovorí prezident Banskej Bystrice

Švajčiarsky EHC Kloten prechádza reorganizáciou vo vedení. Z hráčov skončili Alain Bircher, Serge Weber, Thibaut Monnet, Edson Harlacher, Jack Combs, Ryan MacMurchy a Lauri Tukonen.

Prečítajte si aj

VIDEO Hradec Králové už nepočíta s Dominikom Graňákom
Zdieľajte:
Zdroj informácií: swisshockeynews.ch

Diskusia

Podobné články