Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 hráčov maďarských tímov Tipsport ligy v sezóne 2018/19

BUDAPEŠŤ - MAC Budapešť a DVTK Jegesmedvék Miškolc nepriniesli až také oživenie Tipsport ligy, ako sa očakávalo, no aj tak boli zaujímavým doplnením ročníka 2018/19. Ktorí piati hráči z týchto tímov boli najlepší?
Zdroj: 30328
Zdieľajte:

Bálint Magosi (DVTK Jegesmedvék Miškolc)

O kapitánovi Miškolca sme sa v jednom článku vyjadrili aj dosť negatívne, keď nik z tímu nechcel prísť na rozhovor, avšak inak bol pravým lídrom tímu. S céčkom na hrudi nazbieral rovných päťdesiat kanadských bodov za 27 gólov a 23 asistencií. Bol najlepším strelcom tímu. Rovnaký počet kanadských bodov nazbieral i János Vas. Po sezóne sa špekulovalo aj o Magosiho odchode, ale predĺžil zmluvu do roku 2021.

Prečítajte si aj

Pri všetkej úcte, toto je drzosť, pán Magosi

Jesse Dudás (MAC Budapešť)

Kanadský rodák reprezentujúci od roku 2015 Maďarsko bol druhým najproduktívnejším obrancom Tipsport ligy. Nazbieral až 45 kanadských bodov (12+33). Viac ich mal len Ben Marshall, ktorý z Banskej Bystrice zamieril do Dinama Riga. Dudás bol spoľahlivý aj smerom dozadu a taktiež pomerne málo vylučovaný. Prekvapivý však bol jeho posezónny prestup z MAC do DVTK, kde už ale dve sezóny pôsobil.

Chris Langkow (MAC Budapešť)

Strieľal dôležité góly, vedel zabrať v pravý čas. 29-ročný center mal skvelú sezónu. Budúcnosť ale aj na ďalší ročník spojil s MAC Budapešť. Celkovo nazbieral 49 kanadských bodov (23+26). V rámci predkola a štvrťfinále play-off ich mal až desať.

Prečítajte si aj

VIDEO Mladá hviezda Petrohradu sa sťahuje do zámoria

Chris Bodó (MAC Budapešť)

27-ročný útočník bol s Langkowom najdôležitejším útočníkom MAC Budapešť a taktiež predĺžil zmluvu. Kanadský rodák reprezentujúci Maďarsko sa postaral o 57 kanadských bodov (20+37) a taktiež výrazne prispel k postupu jeho tímu až do štvrťfinále play-off. Stal sa najproduktívnejším mužom tímu. Bodó aktuálne reprezentuje aj v Astane na MS B-kategórie, avšak Maďari už nemajú šancu postúpiť medzi elitu.

Ádám Vay (DVTK Jegesmedvék Miškolc)

Najlepší brankár uplynulej sezóny Tipsport ligy podľa štatistických ukazovateľov a nutno povedať, že tie len podporujú jeho pozíciu čísla jeden v našej lige. Ako prišiel do DVTK, tak mužstvo herne aj výsledkovo pookrialo a začalo si raziť cestu do predkola play-off, kde nakoniec v maďarskom derby vypadlo s MAC Budapešť, avšak Vay si spravil silné meno. 25-ročný gólman mal v základnej časti 94,9-percentnú úspešnosť zákrokov. Priemerne inkasoval len 1,84 gólu na zápas. V predkole boli tieto čísla horšie, avšak to nič nemení na tom, že sťahovať by sa mal do lepšej ligy. Jeho cieľom je KHL, ale taktiež by chcel znova zabojovať o NHL.

Prečítajte si aj

VIDEO Kopitarovci konečne zabrali a Maďarsko po výprasku na MS dosnívalo postupový sen
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články