Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pri všetkej úcte, toto je drzosť, pán Magosi

MIŠKOLC - DVTK Jegesmedvék Miškolc je tímom, ktorý ako nováčik našu súťaž rozhodne oživil, avšak rozdiel medzi maďarským a slovenským hokejom sa bohužiaľ niekedy prejaví.
Zdroj: 30169
Zdieľajte:

MAC Budapešť v kvalifikácii o play-off dvakrát po sebe zvíťazil práve v Miškolci, takže zverenci Glena Hanlona majú právo byť nahnevaní a rozčúlení. Možno aj na moment z 58. minúty, kedy videorozhodca neuznal gól Alexisa Loiseaua. Ten poslal do vedenia 3:2 práve DVTK, avšak v skrumáži v bránkovisku Bálisza sa asi o sekundu skôr, ako prešiel puk za čiaru, pískalo. Zásah preto nemohol byť oprávnene uznaný.

Pozrite si aj

VIDEO Tragikomédia rozhodcov pokračuje: V Miškovci musel zasiahnuť Lintner!

Budapeštiansky tím potom dostal v predĺžení štyroch na štyroch presilovku za vysokú hokejku obrancu Nicka Crawforda. Tú využil krásnou strelou do rohu brány Jared Brown, čím duel rozhodol. Po stretnutí síce odmietol prísť na rozhovor, lenže ospravedlnili ho zdravotné problémy, čomu sa dá plne rozumieť. Úplne naopak sa ale zachovali hráči DVTK Jegesmedvék Miškolc.

Po konci stretnutia sme chceli spraviť rozhovor s kapitánom Bálintom Magosim, ktorý má morálnu povinnosť predstúpiť pred médiá, aj keď sa tímu zápas nepodarí a nachádza sa v situácii, do akej sa Miškolc dostal. Plne chápeme rozladenie lídra kabíny nováčika, lenže bizarná situácia ešte len začínala. Prešlo takmer desať minút, odkedy sme prvýkrát požiadali PR manažéra DVTK, aby Magosiho zavolal. Ten nám povedal, že spraví všetko, čo bude môcť.

Pozrite si aj

VIDEO Valábik to povedal na plnú hubu: Bola to hanba a fraška, rozhodcovia sú najslabším článkom ligy!

Nakoľko nechodil, tak sme sa začali venovať tlačovej konferencii trénerov. Gergely Majoross bol výrazne spokojnejší a s radosťou odpovedal aj na naše doplňujúce otázky, zatiaľ čo Glen Hanlon taktiež bez problémov zhodnotil duel a rovnako sa nebránil ďalším odpovediam.

Po skončení tlačovky tak pokračovalo čakanie na Bálinta Magosiho, po ktorého mal ísť znova spomínaný manažér, ktorý po našom už takmer dvadsaťminútovom čakaní, ak počítame aj tlačovku, prišiel so slovami, že je v sprche, ale do desiatich minút je tu. Čakali sme však márne. Medzitým poskytoval rozhovor pre maďarskú televíziu asistent trénera Hunor Strenk, ktorého sme po skončení interview požiadali, aby nám toho Magosiho na rozhovor už naozaj poslal a jedným dychom prišlo aj doplnenie, alebo hocikoho iného, len niekoho potrebujeme.

Prečítajte si aj

Detva evidentne poškodená v Nových Zámkoch: Vydrží to Róbert Ľupták?

Na naše obrovské prekvapenie zo šatne vyliezol prvý hráč, avšak Nikandrosz Galanisz prefrčal okolo s mobilom na uchu. O chvíľu vyšiel ďalší člen v červenej mikine s logom DVTK na srdci. Celá pointa tohto článku sa točí okolo toho, že to bol náhradný brankár Attila Adorján odhodlaný poskytnúť rozhovor. Nechceme, aby to teraz vyznelo zle, ale náhradný brankár, ktorý celý zápas presedel na lavičke nemôže v médiách hodnotiť stretnutie, čo sme mu vysvetlili a on to prijal. Nevieme síce, ako vznikol tento nápad, či bol z hlavy kapitána Bálinta Magosiho, alebo od niekoho iného, ale je nanajvýš neprofesionálny a v podstate to vyznelo tak, že si z nás novinárov niekto robí srandu.

Nakoniec vyšiel zo šatne posledný člen, bol to v obleku oblečený kapitán Bálint Magosi, rozhovor však odmietol a nenechal sa prehovoriť napriek naliehaniu nás aj redaktora RTVS. Ako už bolo spomenuté, úplne chápeme, prečo sa Bálint Magosi zachoval tak, ako sa zachoval, ale ako kapitán má minimálne morálnu povinnosť postaviť sa aj za takejto situácii pred zvedavých novinárov a aspoň si tú povinnosť splniť a nie nás surovo odbiť. Keď mu redaktor RTVS povedal, že toto nie je profesionálne, tak si len niečo zašomral a odišiel. Medzitým nám odkázal, že príde Tibor Albert. To je mimochodom hráč, ktorý bol na súpiske, no do hry podobne ako Adorján tiež nezasiahol. Celé stretnutie strávil na lavičke a Glen Hanlon ho do hry neposlal.

Pozrite si aj

VIDEO Harrison zbúral Majorossa a v boxerskej vložke si ho podal Terbócs

Pri všetkej úcte k DVTK Jegesmedvék Miškolc sa podobné situácie nemôžu stávať. Okrem toho, že je to neprofesionálne, tak to vrhá zlé svetlo na samotný klub, ktorý je inak obrovským oživením súťaže. Z vlastných skúseností môžeme potvrdiť, že pri každej návšteve tohto zimného štadióna sme sa cítili ako doma, nakoľko členovia klubu sa vždy uistili, že máme všetko potrebné a v absolútne každej situácii nám vyšli v ústrety. V neposlednom rade má klub skvelých a milých fanúšikov. Aj preto nás mrzí, že sa stalo takáto situácia, ktorej sa malo a dalo predísť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články