Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nikdy nechcel byť trénerom, no narodil sa kvôli tomu. Teraz bude v mori hľadať tie správne ryby

MIŠKOLC - Maďarský účastník Tipsport ligy DVTK Jegesmedvék Miškolc na tlačovej konferencii oficiálne predstavil nového hlavného trénera, ktorým sa stal Slovinec Marcel Rodman. Ten nahradil Glena Hanlona.
Zdroj: 31616
Zdieľajte:

Bývalý dlhoročný reprezentant svojej krajiny pôsobí ako kouč od roku 2018, kedy ukončil hráčsku kariéru. V minulej sezóne bol v Medveščaku Záhreb riaditeľom pre hokejové operácie, potom asistentom. Ešte počas ročníka prešiel od finančne zmietaného klubu do Jeseníc. V rodnom meste plnil pozíciu hlavného trénera i športového manažéra.

Prečítajte si aj

Nitra určite nebude hrať Ligu majstrov, hovorí Chrenko. Lintner hľadá riešenie s prezidentom súťaže

37-ročný Rodman by mal nadviazať na prácu Glena Hanlona, ktorý dostal nováčika Tipsport ligy do predkola play-off. Tam "ľadové medvede" vypadli v maďarskom derby s MAC Budapešť: "Som typ trénera, ktorý vždy od hráčov vyžaduje veľa. V prvom rade ale musí mužstvo ťahať za jeden koniec povrazu. Verím, že poskladáme dobrý tím a budú za nami stáť aj fanúšikovia," hovorí rodák Rodman.

Ako sám priznal, nikdy si nemyslel, že z neho bude tréner: "Dokonca som si myslel pravý opak, že od hokeja možno úplne odídem. Keď sa ma ale pýtali, čo budem robiť po skončení hráčskej kariéry, tak som to nevedel. Časom som si uvedomil, že ma to baví možno ešte viac ako samotné hranie. Podľa mňa som sa narodil, aby som trénoval," tvrdí účastník ôsmich MS A-kategórie a dvoch ZOH.

Prečítajte si aj

Fíni zatiaľ iba s dvomi hráčmi z NHL, v kádri aj 18-ročný Kakko

Dôležitou funkciou bude medzi sezónami znova poskladať silný tím: "Je jedno, či je hráč z USA, Kanady, Maďarska alebo Švédska. Chceme však postaviť dobrý tím. Určite v ňom opäť bude mnoho legionárov zo zámoria. Ešte neviem presne povedať presné mená, alebo koľko ich bude. V mori je veľa rýb a my sa budeme snažiť vybrať tie správne," dodal Marcel Rodman.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: dvtk.eu

Diskusia

Podobné články