Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra určite nebude hrať Ligu majstrov, hovorí Chrenko. Lintner hľadá riešenie s prezidentom súťaže

BRATISLAVA - Slovenský majster HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa z finančných dôvodov neprihlásil do Ligy majstrov. Kto zo Slovenska ju bude hrať?
Zdroj: 29707
Zdieľajte:

Riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner celú situáciu rieši. Problémom však je, kto vlastne dostane ako prvý šancu hrať: "Som v kontakte s riaditeľom Ligy majstrov Martinom Baumannom. Diskutujeme o rôznych možnostiach, ako túto situáciu riešiť, ale nie je nastavený systém, ktorý by hovoril, že v prípade neprihlásenia sa majstra pôjde do súťaže druhý tím po základnej časti alebo porazený finalista," povedal exkluzívne pre hokejovysvet.sk Richard Lintner.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica nenastúpi do Ligy majstrov

Vedenie HKM Zvolen, druhého tímu po základnej časti a aj HK Nitra, porazeného finalistu, sa ale situáciou už začali zaoberať. Predstavenstvo "bryndziarov" sa zíde v piatok a posúdi finančné možnosti účasti. Nitrania na sto percent štartovať nebudú: "Určite sa neprihlásime a to z rovnakých dôvodov, ako Banská Bystrica," vyjadril sa pre náš web generálny manažér Tomáš Chrenko.

Vôbec prvýkrát v histórii Ligy majstrov sa stalo, aby sa tím, ktorý sa kvalifikoval, neprihlásil. Prerozdelenie finančných prostriedkov bol veľký problém už pre české kluby, ktoré o tom hovoril v minulých rokoch, no nakoniec nastúpili: "Vlani sme museli letieť napríklad z Lugana do Jyväskylä a lietadlo nás vyšlo na osemdesiat tisíc eur plus ešte ubytovanie a strava, plus zájazd do Plzne. Od Ligy majstrov sme v čistom dostali niečo cez desať tisíc eur," povedal pre bystricoviny.sk riaditeľ "baranov" Michal Longauer.

Prečítajte si aj

Čo sa stalo v Tipsport lige od konca sezóny 2018/19?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články