Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banská Bystrica nenastúpi do Ligy majstrov

BANSKÁ BYSTRICA - Trojnásobný slovenský hokejový šampión HC '05 iClinic Banská Bystrica nevyužije právo podať prihlášku do Ligy majstrov 2019/2020. Pre denník Šport to potvrdil prezident klubu Juraj Koval.
Zdroj: 22745
Zdieľajte:

"Neprihlasujeme sa do nového ročníka Ligy majstrov, pretože naša účasť v nej je finančne stratová. Defitic po nej znamená, že ohrozujeme našu vlastnú finančnú bezpečnosť," uviedol Koval. Banskobystričania účinkovali v súťaži dvakrát, ani raz nepostúpili zo základnej skupiny. "Naše náklady na Ligu majstrov boli vysoké aj vzhľadom na nevyhnutnosť leteckých presunov do švajčiarskeho Lugana a fínskeho Jyväskylä. Jednoducho povedané: zostali sme v strate za Ligu majstrov a to už nechceme. Máme reprezentovať Slovensko a ligu len za naše peniaze, bez podpory zväzu... Nechceme riskovať, a preto nebudeme účastníkom Ligy majstrov," povedal šéf klubu pre utorkové vydanie denníka Šport

Prečítajte si aj

Kanada vyrukuje na šampionát s týmito menami

Vstupný účastnícky poplatok do LM bol vlani 12.000 eur. Klub mal náklady na rozhodcov, organizáciu domácich zápasov, ale predovšetkým veľké výdavky spojené s leteckou a autobusovou prepravou. Podľa Športu sa suma za prenájom leteckého špeciálu pohybuje od 60- do 80.000 eur. Z centrálneho marketingu LM dostali "barani" v októbri 2018 sumu 30.000 eur, ďalší príjem bol z predaja vstupeniek na tri domáce zápasy, ktoré však neboli vypredané.

Bystričania získali tretí majstrovský titul v rade, keď vo finále Kaufland play off Tipsport Ligy zdolali Nitru 4:1 na zápasy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články