Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fanúšikovia Nitry sú najlepší na Slovensku a najlepší, pred akými som kedy hral, tvrdí McCormack

NITRA - 28-ročný kanadský obranca Graeme McCormack bol v sezóne 2018/19 najproduktívnejším obrancom Nitry v základnej časti aj v play-off. Celkovo získal 43 kanadských bodov (11+32), ale aj on sa musel uspokojiť len so striebornou medailou.
Zdroj: 31578
Zdieľajte:

Aká bola sezóna 2018/19?

"Pre mňa to bola skvelá skúsenosť a pre klub určite dobrá sezóna. Na začiatku sezóny prišlo veľa nových hráčov. Cítil som, že sme mali k sebe blízko. V kabíne bola veľmi dobrá partia. Počas ročníka sa nám darilo. Bola úžasné hrať hokej v meste ako Nitra. Fanúšikovia tu sú najlepší, akých som kedy zažil."

Zažil si svoju najlepšiu sezónu v počte kanadských bodov. Čo to pre teba znamená?

"V každej sezóne sa snažím zlepšovať sa v strieľaní gólov, zbieraní asistencií a aj v hodnotení +/-. Som preto hrdý, že sa mi podarilo zlepšiť sa vo všetkých smeroch. Stále však od seba chcete viac, takisto chcete ponúknuť ešte viac pre tím, čiže stále sa je kde zlepšovať."

Prečítajte si aj

Nemali sme najdrahší tím, hovorí Július Koval. Z Banskej Bystrice mieria hráči do KHL či Švajčiarska

Čo bol najpamätnejší moment sezóny?

"Pre mňa to bol pravdepodobne víťazný nájazd vo štvrtom finále. Medzi obrancami je to rarita. Bolo to proste skvelé."

Čo hovoríš na fanúšikov?

"Hovoril som to celý rok a poviem to znova. Fanúšikovia Nitry sú najlepší na Slovensku a najlepší, pred akými som kedy hral. Podporovali nás, aj keď sme prehrávali. Ich podpora, hlavne vo finále, bola priam neuveriteľná. Sú srdcom mesta aj tímu. My ako hráči môžeme byť šťastní, že máme takých úžasných fanúšikov."

Veľa hráčov Nitry hralo so zraneniami. Ako si bol na tom ty?

"V play-off je bežné, že hráči nastupujú aj so zraneniami. Myslím si, že aspoň nejaké menšie mal každý v tíme. Niektorí povedali, že im niečo je, iní si to nechali pre seba. Myslím si, že stále ostalo veľa nezverejnených zranení, o ktorých ľudia nevedia. Severoamerickí hráči vidia zranenia ako výhovorky. Preto o nich nechceme hovoriť."

Prečítajte si aj

Na MS by mohol prísť aj Ovečkin, po dvanástich rokoch ožije hviezdna spolupráca

Môže byť Nitra vzhľadom na zdravotné okolnosti spokojná so striebrom?

"Už len kvôli fanúšikom a ich neuveriteľnej podpore si Nitra zaslúžila zlato. Sme však hrdí na to, že sme vyhrali striebro pre mesto a ukázali, ako sme celú sezónu tvrdo pracovali."

Ostávaš v Nitre?

"Páčilo sa mi pôsobenie v Nitre. Momentálne hovorím s agentom aj s klubom. Všetko je otvorené. Uvidíme, čo sa stane."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články