Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ktoré hviezdy pravdepodobne opustia Tipsport ligu?

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na súpisky tímov Tipsport ligy a zamysleli sa nad tým, ktorí hráči si spravili také meno, že ich čoskoro čaká, alebo môže čakať, prechod do lepšej súťaže.
Zdroj: 30636
Zdieľajte:

V tíme HC ´05 iClinic Banská Bystrica sú jasnými favoritmi niekoľkí muži. Predovšetkým Éric Faille, najproduktívnejší hráč základnej časti aj play-off, musí mať na stole toľko ponúk, že sa mu z nich točí hlava viac, ako z majstrovského "šampanského". Na Slovensku odohral dve sezóny, v oboch zdvihol nad hlavu pohár Vladimíra Dzurillu. V podstate bolo trochu prekvapivé, že ostal po tej prvej. To isté platí v súvislosti s jeho "hokejovou dvojičkou", ktorou je Guillaume Asselin.

Prečítajte si aj

Ideálna zostava sezóny 2018/19 v Tipsport lige

Na ceste preč je aj najproduktívnejší obranca Tipsport ligy Ben Marshall. Výborné play-off mal jeho krajan Jordon Southorn, ako aj brankár Stephon Williams. Otázne ostáva, ako sa k situácii postavia Brock Higgs či Eric Selleck. Podľa všetkého ostane zo zámorskej légie maximálne jeden hráč. To píše autor tohto článku čisto ako osobný názor.

Porazený finalista z Nitry v podstate nemá ako udržať Róberta Lantošiho. Šikovný krídelník zažil fantastickú sezónu a minimálne prechod do českej súťaže, ak nie aj vyššie, je iba otázkou času. Samozrejme, najospevovanejším menom je Samuel Buček. 20-ročný útočník ide do kempu Detroitu Red Wings, potom sa uvidí. S čistým svedomím môžeme konštatovať, že by sa pokojne uchytil v každej minimálne európskej súťaži. Či už teraz má na NHL je ťažko odhadovať. Na druhej strane sám povedal, že v Nitre by ešte rok mohol potiahnuť. Z kádra "corgoňov" zaujal i kanadský obranca Graeme McCormack.

Prečítajte si aj

VIDEO Švédsko bude mať v bráne najväčšiu hviezdu, na Slovensko príde kráľ

Bronzový HKM Zvolen nemá vo svojom tíme veľa hráčov, ktorí by si spravili meno smerom do ďalších sezón. Najväčšie opory majú okolo tridsiatky, čo znamená, že už nie sú najmladšie. O niečo mladší je síce Davis Vandane, tomu však záver základnej časti a play-off vôbec nevyšli. Ťažko hľadať ďalších hráčov spod Pustého hradu, o ktorých by sa mali pobiť zahraničné kluby. Možno Mackenzie Skapski alebo Mark Fraser, prípadne Peter Šišovský.

HK Poprad nemal v tíme až toľko individuálnych hviezd, ako celok však mužstvo spod Tatier fungovalo fantasticky. Brankár Tomáš Vošvrda ostáva, zaujímaví by mohli byť Arturs Salija, Keni Karalahti, Joona Erving, Jindřich Abdul, Patrik Svitana a hlavne Dávid Bondra.

Košičania znova skončili už vo štvrťfinále. Očakáva sa ďalšia prestavba kádru, tentoraz výrazná. Ligovo polepšiť by si mohol hlavne Patrik Koch. V Dukle Trenčín sa bude upierať pozornosť na dvojicu Marek Hecl - Boris Sádecký. V Detve nesmierne zaujal vydareným predkolom a aj štvrťfinále play-off brankár Roman Petrík, či reprezentanti Martin Chovan s Radovanom Pulišom. Taktiež slušne sa javil Ben Betker.

Prečítajte si aj

Víťaz hodnotenia +/- bodov Pupák: Na štatistikách si nezakladám

Pri pohľade na súpisku Nových Zámkov nám do očí udrie jedno meno a síce Andrej Košarišťan. Vôbec nie zlý ročník prežili Patrick Kudla alebo Samuel Hain. Z ofenzívnych hráčov Eduard Šimun a kapitán Adam Zbořil. Ťažko tipovať, či sa do lepšej ligy dostane niekto z MHK 32 Liptovský Mikuláš, prípadne to môže byť Jakub Sukeľ. Zo Žiliny by si mal polepšiť Petr Beránek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články