Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ideálna zostava sezóny 2018/19 v Tipsport lige

BRATISLAVA - Náš portál vybral ideálnu zostavu ročníka 2018/19 v Tipsport lige.
Zdroj: 31524
Zdieľajte:

Tomáš Vošvrda (HK Poprad)

Český gólman prišiel do Popradu z druhej nemeckej ligy, ale okamžite začal ukazovať svoje kvality, ktoré naplno predviedol v semifinálovej sérii play-off proti Banskej Bystrici, no ani jeho miestami úžasné zákroky nestačili na postup ďalej. V tom čase ho mohla tešiť jedine cena pre najlepšieho hráča mesiaca marec v Tipsport lige. Priemerne inkasoval niečo málo cez dva góly na zápas, úspešnosť zákrokov mal na úrovni zhruba 93 percent. Pod Tatrami ostáva aj v novej sezóne.

Prečítajte si aj

Vzťahy a partia v kabíne boli základným stavebným kameňom našich výkonov, hovorí Vošvrda

Ben Marshall (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Neskutočne šikovný, pohyblivý a výborne technicky aj korčuliarsky vybavený obranca. Svojho času pod Urpínom hviezdil Mathew Maione, Marshall bol takou takmer dokonalou verziou svojho predchodcu. V prvej obrannej formácii bol nenahraditeľným. Stal sa najproduktívnejším zadákom súťaže. V základnej časti získal 46 bodov (12+34), v play-off šesť (1+6), keďže štvrťfinále pre zranenie vynechal. Avšak, veľkým mínusom bolo jeho bránenie, miestami naň zabúdal. V základnej časti bol v štatistike +/- celkovo v kladných hodnotách, lenže nazbieral až 46 mínusiek, čo je najviac v celom tíme Banskej Bystrice.

Miroslav Pupák (HK Nitra)

Najlepší v hodnotení +/- po základnej časti. Pri voľbe druhého obrancu sme rozmýšľali poriadne dlho. Ťažko vybrať jedného, pretože byť v tomto článku si zaslúžili aj Karol Sloboda, Jordon Southorn, Joona Erving, Mark Fraser, Graeme McCormack či ďalších niekoľko zadákov, no Miroslav Pupák to nakoniec vyhral. Z útočníka prerobený obranca mal skvelý ročník, patril medzi opory a bol nesmierne spoľahlivý. Stíhal útočiť aj brániť. Ako jeden z mnohých stelesňuje odhodlanie Nitry napriek zdravotným problémom. Po faule Petra Ulrycha v piatom zápase série proti HKM Zvolen utrpel otras mozgu. Snažil sa vrátiť do siedmeho zápasu proti Zvolenu, skúšal to aj vo finále, ale jeho minutáž bola len symbolická, vždy sa mu prejavili závraty, a tak do finále už potom ani nezasahoval.

Prečítajte si aj

Potvrdené: Hanlon v Miškovci končí

Michal Chovan (HKM Zvolen)

Zvolenský kapitán bol stelesnením celkom úspešnej základnej časti pre HKM Zvolen. 31-ročný hokejista získal 68 bodov za 20 gólov a 48 asistencií. Rovnako tak sa dostal do národného tímu. Fanúšikovia klubu by ho po sezóne najradšej videli s pohárom nad hlavou, no to sa nestalo, pretože Zvolen skončil v semifinále. Od mnohých hráčov sa v rozhodujúcej fáze sezóny čakalo viac, tak trochu aj od Chovana.

Éric Faille (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Najproduktívnejší hráč základnej časti a aj play-off je jednoznačnou voľbou do tohto výberu. Možno by dostal aj cenu MVP, ale rovnako tak si ju zaslúžil i Samuel Buček. Faille strávil v HC ´05 iClinic Banská Bystrica druhú sezónu, znova sa tešil z titulu. V tejto k nemu prispel celkovo 88 bodmi (29+59). Tie si rozložil na ZČ a play-off v pomere 72+16. Počas aktuálnej sezóny síce miestami škrípala jeho spolupráca s Asselinom, tieto problémy sa rýchlo dali do poriadku. Faille bol mužom, ktorý vždy stál ako prvý v čase, kedy sa "baranom" nedarilo a bol odhodlaný zdvihnúť zástavu na vrchol. I jeho obrovskou zásluhou prečkal tím zo stredného Slovenska stretnutia, v ktorých to nebolo ono, hlavne v úvode ročníka. Potom sme mali možnosť opäť sledovať rozbehnutý vlak poháňajúci sa kanadskou légiou na čele s Faillem. Nevieme síce, či "Faizzy" na Slovensku ostane, no podľa nášho názoru to tak nebude. Ponuky z lepších líg sa mu musia len tak hemžiť.

Prečítajte si aj

Stihne Slovan splniť podmienky? Mesto ustúpilo

Samuel Buček (HK Nitra)

Na začiatku sezóny sa vrátil zo zámoria späť do Nitry, kde od neho čakali fanúšikovia i široká verejnosť veľké veci. A Buček ich aj dokázal. Začiatok mal trochu slabší, potom sa chytil naplno, zvykol si na seniorský hokej a miestami privádzal obrancov súperov do zúfalstva. Jeho 39 gólov, 51 bodov v základnej časti a 14 v play-off hovorí za všetko. V podobe 20-ročného krídelníka nám rastie budúcnosť slovenského hokeja. Podľa všetkého má celkom reálnu šancu aj na domáce seniorské MS. Taktiež si ho vyskúšajú v Detroite Red Wings a potom sa uvidí. Sám tvrdí, že by rok v Nitre ešte potiahol.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články