Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Černákova prihrávka mala oči: Jeho Tampa Bay na pokraji vypadnutia

NEW YORK - Hokejisti Tampy Bay Lightning prehrali v 1. kole play off NHL s Columbusom aj tretí zápas. V noci na pondelok podľahli na ľade Blue Jackets 1:3, keď suverénovi základnej časti nepomohla ani asistencia Erika Černáka.
Zdroj: 30219
Zdieľajte:

Slovenský obranca si pripísal asistenciu aj v prvom a druhom vzájomnom dueli, v ktorých Tampa prehrala 3:4 a 1:5. Vo štvrťfinále Východnej konferencie tak držitelia druhej voľnej karty Blue Jackets vedú prekvapujúco 3:0 na zápasy a Tampu Bay delí len jedna prehra od vypadnutia z bojov o Stanleyho pohár.

Blue Jackets položili základ svojho triumfu v druhej tretine, ktorú vyhrali gólmi Matta Duchenea a Olivera Bjorkstranda 2:0. V 45. minúte Černák výbornou prihrávkou našiel pred bránkou českého spoluhráča Ondřeja Paláta, ktorý na dvakrát dostal puk za Sergeja Bobrovského. "Bleskom" sa však vyrovnať nepodarilo. Naopak, záverečnú bodku dal stretnutiu gólom do prázdnej bránky Cam Atkinson. "Som spokojný s tým, ako sme dokázali splniť našu úlohu. Musíme byť však opatrní, ešte nás čaká veľa práce," upozornil tréner Columbusu John Tortorella. Tampe chýbal suspendovaný ofenzívny líder Nikita Kučerov a nastúpila aj bez zraneného švédskeho beka Victora Hedmana. "Kučerov je dôležitá súčasť nášho tímu, najproduktívnejší hráč ligy. Určite bude finalista na zisk Hartovej trofeje. Absencia takého hráča je vždy citeľná, to isté sa týka aj Hedmana. Myslím si však, že sme bojovali," uviedol pre nhl.com tréner Tampy Jon Cooper. Černák bol s časom 22:20 min. tretím najvyťaženejším hráčom svojho tímu, zaznamenal aj plusový bod, dve strely a až šesť bodyčekov, najviac v zápase spoločne s domácim Joshom Andersonom.

Pozrite si aj

VIDEO Chára sa pohral s Kadrim

Štvrtý duel je na programe v noci na stredu (1.00). Columbus, ktorý ako jediný z aktívnych klubov NHL ešte nikdy nevyhral sériu play off, v ňom môže spečatiť svoj postup do konferenčného semifinále. "Naši fanúšikovia si zaslúžia, aby sme dokončili prácu už na domácom ľade. Na tento moment mužstvo dlho čakalo," povedal Duchene.

Rovnakým pomerom vedú svoju sériu vo štvrťfinále Východnej konferencie aj hráči New Yorku Islanders, ktorí ovládli i tretí duel s Pittsburghom. V nedeľu na ľade Penguins triumfovali 4:1. "Ostrovania" môžu o svojom postupe rozhodnúť už v noci na stredu, keď je v Pittsburgu na programe štvrtý zápas (1.30).

Vo štvrťfinálovej sérii Západnej konferencie dokázal Winnipeg zvíťaziť na ľade St. Louis 6:3 a znížil stav série na 1:2. Dvoma gólmi sa pod výhru Jets podpísal Kyle Connor.

Vlaňajší finalista Vegas Golden Knights otočil stav série so San Jose z 0:1 na 2:1, keď v treťom zápase zdolal doma svojho protívníka 6:3. "Rytieri" sa mohli oprieť o skvelé výkony dvojice Mark Stone - Paul Šťastný, ktorí nazbierali zhodne päť bodov, čo sa v jednom zápase play off dosiaľ žiadnemu inému hráčovi Knights nepodarilo. Stone strelil premiérový hetrik v kariére v play off a pridal aj dve asistencie, Šťastný dvakrát rozvlnil sieť a pri troch góloch asistoval.

Prečítajte si aj

Naši fanúšikovia sú najlepší na Slovensku, hovorí Rais

NHL - 1. kolo play off:

štvrťfinále Východnej konferencie - 3. zápasy:

Columbus - Tampa Bay 3:1 /za domácich ČERNÁK 0+1/

/stav série: 3:0/

Pittsburgh - New York Islanders 1:4

/stav série: 0:3/

štvrťfinále Západnej konferencie - 3. zápasy:

St. Louis - Winnipeg 3:6

/stav série: 2:1/

Vegas - San Jose 6:3

/stav série: 2:1/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články