Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Veľká bitka iba začala, v stredu pokračuje, uvedomuje si Williams. Chválil Lantošiho

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC ´05 iClinic Banská Bystrica vyhrali na svojom ľade prvý finálový zápas proti HK Nitra 3:2 po predĺžení.
Zdroj: 31206
Zdieľajte:

Napriek fantastickému úvodu a rýchlemu gólu Patrika Lampera dokázali hostia skóre dvomi zásahmi otočiť: "Bol to hokej, ktorý sa hrá pri boji o titul. Išlo to až do predĺženia. Oba tímy hrali veľmi dobre. Po našom góle bolo vidieť, že Nitra ide za vyrovnaním. Lantoši je proste veľmi dobrý hráč, pri prvom góle to tam pretlačil. Pri druhom mal súper brejk. Spoluhráči mi síce pomohli a zablokovali prvú strelu, ale ten puk sa odrazil späť k útočníkovi a trafil to," rozoberal Williams inkasované zásahy.

Prečítajte si aj

Majster sa ujal vedenia v sérii, Zigo: Musíme hrať lepšie!

"Samozrejme, pozícia, kedy prehrávate, nie je dobrá, ale Nitra je proste silný tím. My sme však skóre otočili, čiže to dobre dopadlo," doplnil.

Jeho náprotivok Miroslav Hanuljak mal prakticky raz toľko zákrokov, či "banskobystrický" Američan, no inkasoval len o jeden zásah menej. Domáca lavína striel si ale musela nájsť cestu za českého gólmana "Corgoňov", ktorého v závere riadneho hracieho času prekonal Marek Bartánus a v predĺžení rozhodol Tomáš Zigo.

Prečítajte si aj

Skvelá správa, na MS prídu Tatar aj Jaroš

"Musím uznať kvalitu Nitry. Počas celého play-off ukázali veľkú silu. Pre nás je to ťažká výzva. Máme však za sebou výhru proti náročnému súperovi, ktorý hrá veľmi dobre v defenzíve, blokuje veľa striel a snaží sa tlačiť do našej brány. Veľká bitka iba začala, v stredu pokračuje," dodal Williams.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články