Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bystrica je favorit, myslí si Bortňák. Na minulosť nemyslí, s Nitrou chce titul

NITRA - Štvrté finále za štyri roky, prvé bez barana na hrudi. Dalibor Bortňák sa môže stať prvým hráčom, ktorý získa majstrovský titul s Banskou Bystricou aj Nitrou. Pod Urpínom najskôr musel v roku 2016 prehryznúť finálovú porážku práve od "Corgoňov", no v posledných dvoch ročníkoch dvíhal nad hlavu pohár Vladimíra Dzurillu. To isté by rád zopakoval aj do tretice, avšak svojmu bývalému zamestnávateľovi chce sen o zlatom hetriku prekaziť.
Zdroj: 29282
Zdieľajte:

Aká bola séria proti Zvolenu?

"Veľmi náročná. Hralo sa na sedem zápasov, čo hovorí samo za seba. V každom zápase to bolo o maličkostiach, často rozhodoval jeden gól. Keď sme to zvládli, tak nám spadol veľký kameň zo srdca."

Aký bol siedmy zápas?

"Začalo sa opatrne. My sme dali dva rýchle góly. Práve tie úvodné góly zohrali dôležitú rolu v celom semifinále. Kto ich dal, tak bol na koni a ten druhý tím to doháňal veľmi ťažko. Nám sa to v siedmom zápase podarilo aj so šťastím. Zvolen to potom musel otvoriť, išiel do plných. My sme sa snažili hrať zodpovedne a trpezlivo. Nakoniec sme to dotiahli do víťazného konca."

Prečítajte si aj

Obe finálové série Banskej Bystrice proti Nitre si pamätá desať hráčov

Namotivovali ste sa o to viac, že ste mali za sebou skvelých fanúšikov?

"Hlavne po tom šiestom zápase, kedy sme prehrali, ale ostal celý štadión na svojich miestach. Ľudia skandovali, tak sme sa vrátili na ľad. Keď sme videli, ako nám fandia, tak nás to nabilo ešte väčšou energiou. Určite nám fanúšikovia dodali viac energie."

Bude pre teba finále proti Banskej Bystrici špeciálnejšie?

"Áno. V Banskej Bystrici som zažil tri finále, dvakrát sme získali titul, čiže určite to pre mňa bude špeciálne. Myslím si, že som tam odviedol dobrú robotu a nemám sa za čo hanbiť. Napriek tomu sa budem snažiť ísť do finále s čistou hlavou, nejako neriešiť minulosť. Predsa len, som už v inom klube. Budem sa sústrediť len na svoj výkon. Chcem odviesť dobrú robotu pre Nitru."

Prečítajte si aj

Podľa Mezeia rozhodlo srdce: V tomto sme boli silnejší

Podpichovačky s bývalými spoluhráčmi teda nehrozia?

"Myslím si, že nie. Pár chalanov mi napísalo, ale to boli gratulácie k postupu. Takisto som písal aj ja im. Zatiaľ neboli žiadne podpichovačky."

Čo očakávaš od finále z čisto hokejovej stránky?

"Medzi sebou sa poznáme dobre. Oni majú rozobratých nás, my zas ich. Sledovali sme štvrťfinále aj semifinále, určite aj súper. Do začiatku finále budeme mať podrobnejšie videá, ale vieme, akú silu a kvalitu Banská Bystrica má. Sú viac oddýchnutí, hrali menej zápasov a majú širší káder. Sú favoritmi, o tom sa asi ani nemusíme baviť."

Prečítajte si aj

Nepotrebujeme zmeniť nič, no musíme dávať viac gólov, hovorí pred finále Asselin

Vy ste odohrali viac zápasov, ako Banská Bystrica. Môžu rozhodovať fyzické sily?

"Ako hovorím. Majú širší káder a hrali menej zápasov, čiže faktor to určite byť môže. Ako to bude naozaj uvidíme, necháme sa prekvapiť. Všetci čakajú víťazstvo Banskej Bystrice. My sa na nikoho nehneváme, no do finále ideme s pokorou. Určite si oddýchneme a dobre sa pripravíme."

Pôjde negatívna séria Nitry, ktorá prehrala s Banskou Bystricou štrnásť zápasov po sebe, bokom?

"Určite to ide bokom, keďže minulý rok tam bolo iné mužstvo. Z nás, čo hráme za Nitru tento rok, to nikto nerieši. Je pravda, že v tejto sezóne sme s Banskou Bystricou ešte nevyhrali, ale je čas to zmeniť. Chceme to zmeniť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články