Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ohlasy Slovákov na prehru so Švédskom: Musíme premieňať šance!

TOPOĽČANY - Slovenským hokejovým reprezentantom nevyšiel vstup do záverečnej prípravy na domáce MS. Vo štvrtkovom dueli v Topoľčanoch prehrali so Švédskom 0:4. V doplnkových samostatných nájazdoch zvíťazili zverenci Craiga Ramsayho 2:1, rozhodujúci premenil Matej Paulovič.
Zdroj: 31427
Zdieľajte:

Hlasy po zápase:

Matej Paulovič, útočník SR a strelec rozhodujúceho nájazdu v doplnkovom rozstrele: "Prvých desať minút sme nemali ani poriadne strelu na bránku. Po nich sme si povedali, že musíme hrať viac v súperovom pásme, potom prišli aj naše šance. Tie musíme proti takému mužstvu využiť. Mali sme pár dobrých striel od modrej čiary, ale chýbal nám hráč pred bránkou, to v dnešnom hokeji brankár chytí. Nečakal som, že pôjdem na doplnkový nájazd, mám niečo nacvičené, vyšlo mi to."

Prečítajte si aj

Slováci na úvod prípravy bez gólu, na Švédsko sme nestačili a prehrali

Radovan Puliš, útočník SR: "Bol to ťažký súper, Švédi veľmi dobre korčuľovali. Z tých šancí, čo sme si vypracovali, sme nedali góly, čo je škoda, lebo by sa nám úplne inak hralo. Švédi hrali veľmi dobre, boli silní na puku. Nám to dnes nepadalo, aj mne chýbalo v koncovke trochu šťastia. Je nám to ľúto, lebo prišlo veľa divákov, neustále nás povzbudzovali. Nič sa nedeje, stále máme čas to vyladiť."

Július Hudáček, brankár SR: "Prvých 7-8 minút sme sa Švédov zbytočne báli, boli vo všetkom rýchlejší, dali rýchly gól. Po power breaku sme sa na striedačke prebrali, začali sme sa hrať lepšie a boli tam fázy, keď sme hrali veľmi dobre. Švédi ukázali svoju silu, praktizovali to, čo hrajú vo švédskej lige, teda strela, teč a samá dorážka. V tom bol hlavný rozdiel. Mne sa chytalo ťažko, po mesiaci, v novom výstroji. Každú tretinu to však bolo lepšie. Enroth chytal vynikajúco, ale 99 percent striel videl. Takého brankára je ťažko prekonať, keď všetko vidí. Zápas sa lámal za stavu 0:2, keď sme mali šancu, ale zbytočne sme si tam prihrávali, mali sme to napáliť z prvej, zápas by bol iný."

Prečítajte si aj

Slovensko môže na MS do 18 rokov počítať aj s hviezdou z posledných MSJ
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články