Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovensko môže na MS do 18 rokov počítať aj s hviezdou z posledných MSJ

BRATISLAVA - Lincoln Stars uvoľnil slovenského brankára Samuela Hlavaja z posledných štyroch zápasov sezóny v USHL, aby sa mohol pripojiť k nášmu výberu do 18 rokov, ktorý sa pripravuje na MS vo Švédsku.
Zdroj: 30532
Zdieľajte:

Hlavaj sa na prelome rokov 2018 a 2019 zúčastnil MSJ, ktoré mu z osobného hľadiska vyšli nad očakávania a patril k našim najväčším oporám. Aj práve preto si ho vybral jeho súčasný tím Lincoln Stars v prestížnej zámorskej lige USHL.

Prečítajte si aj

Prehľad: Zámorskí hráči, ktorí získali titul v najvyššej slovenskej súťaži

Aktuálny ročník do juniorského šampionátu odchytal v HK Orange 20, za Lincoln Stars, ktorý nepostúpi do play-off, nastúpil 22-krát. O jedno stretnutie viac odchytal v klube Jacob Mucitelli, ten však na súpiske figuruje od začiatku sezóny. Hlavaj by sa mal tento rok dostať aj na draft do NHL, podľa odhadov je hodnotený ako druhý najlepší európsky gólman.

Na MSJ 2019 odchytal rodák z Martina štyri zápasy. Na MS do 18 rokov chytal už aj pred rokom, kedy nastúpil na jedno stretnutie. Hlavný tréner Viliam Čacho by však mal Hlavaja použiť ako jednotku na turnaji, ktorý sa uskutoční od 18. do 28. apríla v mestách Umeå a Örnsköldsvik.

Pozrite si aj

VIDEO Bratislava chce urobiť radikálny krok voči Slovanu

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov prehrala v Žiline vo štvrtkovom prípravnom zápase pred MS s Rakúskom 2:3.

Slovensko "18" – Rakúsko "18" 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Góly SR: 3. Škvarek (Lavička), 56. Ilenčík (Kupka, Beňo)

Vylúčení: 3:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 138 divákov

Zostava SR "18": Kozel – Beňo, Hatina, Hlaváč, Hudík, Ilenčík, Golian, Lavička, Knižka – Kupka, Sojka, Myklucha – Melcher, Jellúš, Čajkovič – Rehák, Škvarek, Lašák ml. – Nagy, Nauš, Volko

hlas po zápase (zdroj: hockeyslovakia.sk):

Viliam Čacho, hlavný tréner SR "18": "Ťažko sa hodnotí takýto zápas. Z toho, čo trénujeme a čo vidím na tréningu, že hráči dokážu, sme v zápase nepredviedli ani päťdesiat percent, počnúc prvou minútou až po nejaké záblesky koncom v druhej tretine a nejakých desať minút tretej tretiny, keď sme si utvorili tlak. To je však veľmi málo na to, aby sme vyhrali akýkoľvek reprezentačný zápas."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články