Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Aj tvrdí chlapi plačú

POPRAD - Rozprávková sezóna sa skončila. Kamzíci, ktorí to dlhodobo vedeli na baranov v základnej časti, v play-off sa to zmenilo. A prišlo to práve vo chvíli, kedy išlo o všetko. Poprad však dokázal vyrovnať stav semifinálovej série na 2:2, no ďalšie dva dôležité body si pripísala už iba Banská Bystrica, ktorá sa teší z piatej finálovej účasti v rade. Pod Tatrami neostalo takmer ani jedno oko suché. Český útočník Jindřich Abdul sa snažil v sebe potláčať emócie v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk
Zdroj: 31414
Zdieľajte:

Jindro, Poprad už má po sezóne. Obrovské sklamanie?

"Ťažko sa bude každému hovoriť, keďže sme všetci veľmi sklamaní. Bohužiaľ, dopadlo to tak, ako si nikto neprial. Je to veľká škoda, pretože sme sa zišla výborná partia ľudí. Nedisponovali sme takou silou jednotlivcov ako Banská Bystrica, ale zdobila nás súdržnosť, ktorou sme jej robili problémy. Z celkového hľadiska bol súper lepší, preto postúpil."

Stretnutie ste rozbehli aktívne, no postupom času Bystrica prebrala iniciatívu a vy ste pôsobili, ako keby ste nemali dostatok síl.

"Chceli sme vbehnúť do zápasu aktívne a predviesť našu aktívnu hru. Netvrdil by som, že nám došli sily, ale chceli sme čakať na ich chybu a vyrážať do protiútoku. Je ťažké s nimi hrať otvorenú partiu, pretože ich sila je skutočne veľká. Samozrejme, súboje s Košicami i Bystricou boli extrémne fyzicky náročné, no súper mal o kúsok síl navyše, aj keď taktiež "mlel" z posledného."

Pozrite si aj

VIDEO Zásah roka? Igor Shestyorkin s magickým zákrokom!

Taktiež ste mali veľmi slabú koncovku. Takmer každá strela bola zablokovaná a len máločo prešlo na Wiliamsa. Čím si to vysvetľujete?

"Hrali obetavo a ich dobre stavaní obrancovia nás ničili pozične. Aj keď sme sa dostali pred bránku, tak sme trpeli buď na smolu či našu nešikovnosť."

Počas posledného stretnutia v sezóne, prekvapil vás niečim dvojnásobný majster SR?

"Nič sa nezmenilo. V našich dvoch domácich zápasoch sme súpera veľmi dobre eliminovali a v tomto trende sme chceli pokračovať. Jednoducho to nevyšlo a prehrali sme sériu."

Na konci sa niektorí borci neubránili slzám. Absolutórium si zaslúžia fanúšikovia, ktorí vám pripravili krásnu rozlúčku. Aj napriek prehre, aké ste prežívali pocity?

"Mal som zimomriavky. Za celý tím môžem poďakovať divákom za tento ročník. S vlaňajškom sa to veľmi nedá porovnávať. Keď sme vypadli s Nitrou, v hľadisku ostalo len pár jednotlivcov, ktorí nám len zatlieskali a odišli. Teraz sme sa na konci pozerali na vypredaný štadión. Je to výsledok vzájomnej úcty. Takisto si boli vedomí toho, že sme nič neodflákli a dali do každého zápasu všetko."

Ak mužstvo vypadne v priebehu play-off, celá sezóna vyjde nazmar. Pociťujete to?

"Je to tak. Je úplne jedno, kedy sa vypadne. My sme mali jasný cieľ, ktorým bolo zdvihnúť nad hlavu pohár. Na druhej strane by sme cítili sklamanie, keby sme sa vo finále pozerali na protivníka, ako sa teší z titulu."

Prečítajte si aj

Banská Bystrica porazila Poprad na jeho ľade a postúpila do finále

Druhú semifinálovú dvojicu tvorí Nitra so Zvolenom. Po strede môžeme spoznať aj druhého finalistu. Váš tip, kto to bude?

"Myslím si, že to vyjde na Nitru. Vedie sériu 3:2 a navyše môže o postupe rozhodnúť na domácej pôde. Doma je veľmi silná, čo jej určite pomôže. Finále teda bude Banská Bystrica - Nitra, no kto sa stane majstrom, to bude otázkou pripravenosti a fyzických síl. Osobne si však myslím, že vyhrajú barani. Každý, kto chce proti ním uspieť, musí "vypnúť" ich údernú kanadskú formáciu, ktorá hrá vynikajúco."

Budete sledovať boje o zlato?

"Samozrejme. Musíme si trochu oddýchnuť a prísť na iné myšlienky. Teraz už máme dostatok voľna."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články