Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banská Bystrica porazila Poprad na jeho ľade a postúpila do finále

POPRAD - Hokejisti majstrovskej HC '05 iClinic Banská Bystrica sa stali prvými finalistami Kaufland play off Tipsport Ligy 2018/2019. V utorok v 6. semifinálovom zápase zvíťazili na ľade HK Poprad 2:0 a v sérii triumfovali 4:2 na zápasy. Vo finále sa predstavia piatykrát za sebou, ich súperom bude úspešnejší z dvojice HKM Zvolen - HK Nitra (Nitra vedie v sérii 3:2 na zápasy-pozn.).
Zdroj: 31393
Zdieľajte:

"Barani" sa pokúsia o zlatý hetrik. Bez ohľadu na výsledok druhej semifinálovej série obsadia "Kamzíci" v konečnom poradí sezóny 4. miesto, čím zopakujú svoje umiestnenie z roku 2015.

HK Poprad - HC '05 iClinic Banská Bystrica 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 10. Higgs (Southorn, Sloboda), 41. Higgs (Lunter, Bartánus). Rozhodovali: Stano, Štefik - Výleta, Gegáň, vylúčení: 0:2 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4323 divákov.

/konečný stav série: 2:4, B. Bystrica postúpila do finále/

HK Poprad: Vošvrda - Petran, Erving, Karalahti, Miner, Fabian, Salija, Ťavoda - Paločko, Mlynarovič, Svitana - Takáč, Zagrapan, Buzzeo - Bondra, Paukovček, Abdul - Kundrík, Heizer, Belluš

HC '05 iClinic Banská Bystrica: Williams - Southorn, Sloboda, Mihálik, Marshall, Ďatelinka, Kubka, Nemčík - Lunter, Higgs, Bartánus - Selleck, Faille, Asselin - Zigo, Šťastný, Koper - Matoušek, Češík, Gabor - Kabáč

Popradčania nastúpili s ambíciou vyrovnať stav série a už v úvode zápasu mohli ísť do vedenia. Presilovku však nevyužili, brankár hostí Williams podržal svoj tím aj pri veľkej šanci Belluša. Prvá tretina priniesla rušný hokej s viacerými šancami na oboch stranách. V 7. minúte však ofenzívnu aktivitu Popradčanov nezúročili Zagrapan s Buzzeom, pred popradskou bránkou neuspel Bartánus. Strieľanú prihrávku Southorna v 10. minúte usmernil do bránky Higgs a hostia viedli - 0:1. V 15. minúte bol blízko k vyrovnaniu Mlynarovič, dorážka Svitanovej strely mu však nesadla ideálne.

O zaujímavé momenty nebola núdza ani v druhej časti. V 25. minúte nevyrovnal po krátkom úniku Paločko, popradský brankár Vošvrda mal kus šťastia pri strele Asellina i Failleho pokuse o dorážku. Gólom sa neskončili ani pokusy Ervinga, Ďatelingu či Bartánusa. V druhej časti mali hostia herne navrch, viackrát zovreli súpera pred brankárom Vošvrdom, no druhý gól nepridali.

Dôležitý moment priniesla už 27. sekunda tretej tretiny. Rýchlu akciu hostí zakončil po prihrávke spoza bránky Higgs a upravil na 0:2. Hostia aktívnou hrou držali domácich ďaleko, dávali si pozor na chyby a ich brankár Williams nemal veľa práce. V 49. minúte sa domáci mohli vrátiť do zápasu, ich presilovka však neznamenala veľké nebezpečenstvo pre "baranov." Tí bez väčších problémov kontrolovali dvojgólový náskok a napokon ukončili semifinálovú sériu.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články