Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Boli verdikty DK SZĽH správne? Dukla Trenčín opäť vydáva zaujímavé stanovisko

TRENČÍN - HK Dukla Trenčín na svojom webe zverejnil stanovisko k nesprávne udeleným trestom zo série proti HK Nitra. Stanovisko prinášame v nezverejnenom znení z pohľadu klubu.
Zdroj: 31317
Zdieľajte:

Aj keď sa pre náš A-tím už aktuálna sezóna skončila, HK Dukla Trenčín sa rozhodol poukázať na skutočnosť, resp. konanie DK SZĽH, ktoré považuje za nesprávne. Naším cieľom nie je očierňovať hráčov HK Nitra a ich zákroky na ľade, ale poukázať na chybné verdikty DK, ktoré môžu viesť k ďalším zraneniam hráčov Tipsport ligy.

Konkrétne ide o nasledovné: Disciplinárna komisia vyhovela žiadosti Judda Blackwatera o podmienečné odloženie výkonu zvyšku disciplinárnej sankcie, tzn. že spomínaný hráč mal pozastavenú činnosť len na 2 zápasy. Jeho faul, kvôli ktorému bol potrestaný, má za následok zranenie Michala Hlinku; utrpel otras mozgu s dobou liečenia minimálne 4 týždne, s prísnym zákazom zvýšenej fyzickej aktivity a s nariadením fyzického šetrenia.

V porovnaní s Tomášom Starostom, ktorému bola za faul na Róberta Lantošiho pozastavená činnosť na 6 súťažných zápasov, si myslíme, že Blackwaterov trest je neadekvátny. Čo je však hlavné – Lantoši po zákroku v zápase pokračoval a nastúpil i v ďalších zápasoch, čo sa naopak o Hlinkovi povedať nedá.

Máme za to, že DK nepostupovala pri sankciovaní nitrianskeho hráča správne a taktiež zlyhala aj v komunikácii, nakoľko nám dodnes nebola dodaná odpoveď na žiadosť o podmienečné odloženie výkonu zvyšku disciplinárnej sankcie pre Tomáša Starostu, pričom poplatok za toto prerokovanie bol uhradený.

Rovnako nám DK dodnes neposkytla odpoveď na náš podnet na začatie disciplinárneho konania HK Nitra za porušenie Smernice pre používanie video plochy na zimných štadiónoch zo dňa 14.03.2019, doplnení po opakovaní previnenia zo strany HK Nitra doplnením podnetu zo dňa 20.03.2019.

Myslíme si, že Disciplinárna komisia nerozhodla správne ani v prípade:
- Kenneyho Morrisona za napadnutie Jozefa Šveca (podnet odmietla, hoci za obdobný zákrok v playoff sérii bol potrestaný hráč Boris Sádecký trestom zákazu činnosti na 5 stretnutí),
- Judda Blackwatera za faul kolenom na Petra Ölveckého (nášmu klubu nebolo doručené žiadne rozhodnutie Disciplinárnej komisie v danej veci),
- či Mitcha Versteega za napadnutie Jozefa Šveca (podnet taktiež odmietla).

Ako sme uviedli už vyššie, naším cieľom nie je očierňovať spomínaných hráčov HK Nitra a ich správanie, nakoľko veríme, že všetky zákroky vyplynuli v zápale hry. Rovnako sme si vedomí, že prehreškov sa dopustili i naši hráči a preto boli za ne Disciplinárnou komisiou potrestaní.

Našou snahou je poukázať na nesprávne verdikty Disciplinárne komisie – ak sa totiž takéto zákroky v našej lige budú akceptovať a nebudú adekvátne potrestané, môže sa, bohužiaľ, zvyšovať počet zranených hráčov ako je to aj v prípade Michala Hlinku a naďalej môže pokračovať hazard so zdravím hráčov v Tipsport lige.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkdukla.sk

Diskusia

Podobné články