Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Posúva Williams bránku naschvál? Určite nie, tvrdí Ceman. Stantien to vidí inak

BANSKÁ BYSTRICA - Stephon Williams je v posledných dňoch pod paľbou kritiky hlavne od Borisa Valábika v RTVS, že simuluje a posúva bránku.
Zdroj: 31206
Zdieľajte:

Na tému sa vyjadril aj samotný gólman, ktorý tvrdí, že to určite nerobí naschvál a podobné situácie ako posúvanie bránky či údajné simulovanie vyplývajú z hry, pričom v druhom prípade bol vždy nejakým spôsobom kontaktovaný protihráčom. Či už viac alebo menej. Rodák z Aljašky by však bol rád, keby rozhodcovia v našej lige chránili brankárov o niečo viac, ako tomu je doposiaľ.

Prečítajte si aj

Mlynarovič: Doma Bystrici ukážeme, akí sme silní

K téme zaujal jasné stanovisko aj tréner HC ´05 iClinic Banská Bystrica, Kanaďan Dan Ceman: "Viem o tom, že to Boris Valábik rozoberal v televízii. Určite to ale nie je spôsob, ktorý od Williamsa vyžadujeme. Niečo podobné sa stalo aj v sérii Košíc s Popradom a proste brankárom sa stáva, že posunú bránu hocikedy. Napríklad v druhom našom zápase proti Popradu sa musel natlačiť na tú bližšiu žrď, pretože hráč súpera strieľal prakticky z bránkovej čiary. Ak sa brána vyberá tak ľahko, tak možno ju musia ľadári pripevniť lepšie. Neviem, či je to tým, ale proste jasne hovorím, že Willy to naschvál nerobí ani od neho nič také nechceme. Ak sa na tie zábery navyše pozriete bližšie, tak zistíte, že to nie je úmysel. My sme si to pozerali na videu, spoločne sme sa o tom bavili," hovoril Ceman na tlačovej konferencii po druhom stretnutí semifinále proti Popradu.

Prečítajte si aj

V Poprade to bude ešte ťažšie, hovorí Southorn. Inkasovaný gól baranov nakopol

Jeho trénerský náprotivok Roman Stantien však má na vec opačný názor: "V tomto s Borisom Valábikom na sto percent súhlasím. Ja som si to ešte pozrel na videu, reklamoval som to aj počas zápasu, ale tu byť vypočutý... to je... neviem, kto by o tom chcel rozhodnúť. Ja som bol presvedčený, že ten moment, kedy posunul bránu dve minúty pred koncom bol na trestné strieľanie," tvrdí hlavný kouč Popradu.

ANKETA: Posúva Williams bránku naschvál?

  • Áno

    65%

  • Nie

    35%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články