Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mezei: Ťažko sa to posudzuje, keď už niekto mal osem otrasov mozgu

TRENČÍN - Kapitán Branislav Mezei strelil víťazný gól v šiestom štvrťfinálovom zápase jeho Nitry na ľade Dukly Trenčín. "Corgoni" sa tak môžu tešiť na Zvolen.
Zdroj: 31320
Zdieľajte:

Aký bol Trenčín súper?

"Vieme aj z minulého roku, že Trenčín je mužstvom na play-off. Ja som skôr nechápal, čo robili väčšinu základnej časti, keď sa pohybovali niekedy na siedmom mieste. Keď hrajú svoju hru, tak sú veľmi nepríjemní. V play-off som očakával takýto priebeh."

Čo teraz prežívate?

"Bol to ťažký zápas, celá séria bola veľmi ťažká, takže sme veľmi šťastní. Trenčín hral výborne. Ako zápas predtým, tak aj teraz to bolo o jednom góle. Našťastie sme ho dali my, aj keď to nebola nejaká pekná strela, no dobrá clona, ale také góly v play-off padajú. Najdôležitejšie je, že sa to dostalo do brány."

Prečítajte si aj

Lantoši vyzdvihol po postupe tímový výkon, vyjadril sa aj k zákrokom: Čo bolo, bolo, chalani by to už znova neurobili

Pri vašom góle platilo, keď nevieš čo s pukom vystreľ?

"Asi tak. Bez strely nie je gól. Videl som, že sú tam dvaja hráči, tak som sa to snažil nahodiť aj napriek tomu, že Trenčín dobre blokoval strely a mnohé neprešli, ale táto prešla až do brány, čiže super."

Zobrala séria veľa síl?

"Určite áno, ale vždy, keď sa vyhrá, tak sa na druhý deň vstáva ľahšie, ako po prehre. Je to dosť aj o psychike, ale teraz máme pár dní voľna, oddýchneme a pripravíme sa na ďalšiu sériu."

Kde hľadať zlomový moment série?

"Celkovo, že sme hrali trpezlivo, to rozhodlo. Na začiatku sme v domácich zápasoch prehrali jeden zápas, takže sme stratili výhodu. Nepodali sme úplne optimálny výkon, čo nás mohlo zlomiť, ale zomkli sme sa a vyhrali."

Čaká vás Zvolen. Aký to bude súper?

"Mali sme to tak nejako vypočítané. Najskôr si však oddýchneme a potom sa naň budeme pripravovať."

Prečítajte si aj

Oficiálne: Toto sú termíny všetkých zápasov semifinále Kaufland play-off Tipsport ligy

Brankára Hanuljaka nahradil Šimboch, ktorý udržal dve čisté kontá za sebou. Rozhodlo to?

"My veríme obom brankárom, takže sme radi, že nastúpil aj on, chytil sa šance a chytá vyrovnane. Pre nás je plus, že máme dvoch kvalitných brankárov."

Veríte, že Judd Blackwater bude môcť po polovici trestu môcť znova hrať?

"Ak Sádeckému odpustili, tak by mohli odpustiť aj jemu. Podľa mňa ten zákrok trenčianskeho hráča bol horší, no uvidíme. Neviem presne aké sú kritériá, ale viem, že Hlinka je ešte zranený. Ťažko sa to posudzuje, keď už niekto mal predtým osem otrasov mozgu. Možno, keby to bol niekto bez otrasu mozgu v minulosti, tak Blackwater by hral už teraz. Každopádne, my len budeme dúfať, že sa čoskoro vráti."

Bolo cítiť, že tie tvrdé zákroky postupne odišli?

"Dá sa povedať, že áno. Možno to bolo nejakým vyčerpaním. Vždy sa niečo stane, také tvrdé zákroky ako od Blackwatera či Sádeckého vyplynú z hry. Ja to viem pochopiť. Sú nové pravidlá, chráni sa hlava, ale niekedy je to také, že hráč sa snaží dohrať druhého do tela a bohužiaľ, keď je ten druhý zohnutý, tak sa môže stať niečo také, ako sa stalo a trafiť hlavu. Stále sa hralo naplno, ale postupom času sa už také tvrdé zákroky nestávali. Ako keby sme si dávali trochu pozor."

Prečítajte si aj

Branko Radivojevič ukončil kariéru
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články