Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lantoši vyzdvihol po postupe tímový výkon, vyjadril sa aj k zákrokom: Čo bolo, bolo, chalani by to už znova neurobili

TRENČÍN - HK Nitra postúpila do semifinále, keď vyradila Duklu Trenčín. Víťazný duel na jej ľade priniesol dva góly. Branislav Mezei strelil víťazný zásah, do prázdnej brány trafil poistku Róbert Lantoši, ktorý bol poriadne viditeľnou postavou série, hlavne kvôli tvrdým atakom na jeho osobu. Tie však mladík hodil za hlavu a v rozhovore priznal, že to mohlo byť inak. Navyše, po stretnutí sa s Tomášom Starostom v dobrej nálade porozprával a prišiel čas aj na smiech.
Zdroj: 31321
Zdieľajte:

Aká bola séria proti Trenčínu?

"Náročná. Bol to naozaj náročný hokej, stál nás kopu síl. Nebola to séria o veľa góloch a preto nás postup teší o to viac. Navyše sme rozhodli na trenčianskom ľade."

Bolo to z veľkej časti aj o tých tvrdých zákrokoch?

"Vedeli sme, že to bude boj. Trenčín zvládol záver základnej časti. Dobre sme sa však pripravili a sme radi, že sme to zvládli. Rozhodol tímový výkon a brankári. Boli sme ochotní postaviť sa jeden za druhého a tie bloky na konci posledného zápasu... proste neskutočné."

Prečítajte si aj

Branko Radivojevič ukončil kariéru

Čo ste cítili po záverečnej siréne?

"Neskutočnú úľavu. Tá séria bola naozaj náročná. Spadol nám taký kameň zo srdca. Trochu sa nám uľavilo a už sa tešíme na semifinále so Zvolenom."

Prvýkrát ste v sérii viedli až za stavu 3:2. Bol ten mečbal psychologický moment, ktorý hral vo váš prospech?

"Ťažko povedať. Náročné to bolo doma aj von, ale myslím si, že ten piaty zápas u nás bol predsa zlomový. Zvládli sme ho, Trenčín však bránil veľmi dobre. Sme radi, že sme to zvládli. Do šiesteho zápasu sme išli s rešpektom a pokorou. O to viac nás teší postup."

Brankár Šimboch dostal šancu a dostal málo gólov. Pomohol k postupu aj tento ťah?

"Pred chalanom musím dať klobúk dole. Prišiel do brány za rozbehnutej sérii, čo nebolo vôbec ľahké a podal fantastické výkony, ktoré nás posunuli ďalej do semifinále."

Stála séria veľa síl?

"Určite áno, ale teraz máme dosť času na regeneráciu a potom sa môžeme začať pripravovať na Zvolen."

Prečítajte si aj

Nitra vyhrala v Trenčíne a postúpila do semifinále

Ak sa ešte vrátime k tým tvrdším zákrokom. Bolo to spôsobené aj niečím iným, ako len tým, že sa hrá play-off?

"Neprikladám tomu nejakú váhu. Čo sa stalo, to sa stalo. Nemyslím si, že by to tí chalani spravili znova. Pri tom prvom zákroku (od Sádeckého, pozn. red.) to bola aj moja chyba. Toho hráča som nevidel. Keby ten puk posuniem skôr, tak sa to možno nestane. Čo sa stalo sa stalo, ale už sa na to nepozeráme a ideme ďalej."

Práve Boris Sádecký hral po uplynutí časti trestu. Veríte, že niečo podobné sa stane aj s vašim Blackwaterom?

"Uvidíme, ale veríme v to, že áno."

Očakávaš, že by mohli prísť takéto tvrdšie zákroky aj proti Zvolenu?

"Uvidíme. Sami sme zvedaví, ako to bude vyzerať. Ešte sa na nich len začneme pripravovať a budeme sa snažiť odviesť pri tom robotu čo najlepšie."

Aký bude Zvolen súper?

"Ofenzívny. Dal veľmi veľa gólov. Bude to o chybách. Oba tímy ich vedia potrestať a využiť. Myslím si, že to bude hlavne o nich."

Prečítajte si aj

Nesmieme sa uspokojiť a v novej sezóne musíme pracovať tvrdšie, no s takýmto úspechom sme nepočítali ani sami

Začínate von. Bude to nevýhoda?

"Ťažko povedať. Zápasy doma aj von sú vždy náročné, hlavne v tejto fáze play-off. My sa budeme snažiť odviesť maximum pre to, aby sme uchmatli výhry aj von. Chceme sa od toho odpichnúť ďalej."

Zvolen mal dlhší oddych. Môže sa to v sérii ukázať?

"Myslím si, že to pre nich nie je výhoda, pretože my ideme do semifinále v dobrom tempe a určite sa na nich budeme snažiť vyletieť. Obzvlášť tým, že mali dlhšiu pauzu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články