Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Boris Sádecký dostal podmienku, nastúpil v šiestom štvrťfinále

TRENČÍN - Aj s Borisom Sádeckým vstúpila Dukla Trenčín do šiesteho štvrťfinálového zápasu proti hokejistom HK Nitra.
Zdroj: 31317
Zdieľajte:

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) potrestala ešte 14. marca 2019 dvojicu hráčov HK Dukla Trenčín, Borisa Sádeckého a Tomáša Starostu za úder do oblasti hlavy a krku súperovho hráča. V druhom štvrťfinálovom zápase Kaufland play-off Tipsport ligy medzi HK Dukla Trenčín a HK Nitra najprv Boris Sádecký v 10. minúte nešetrne fauloval Róberta Lantošiho, za čo dostal trest v hre.

Prečítajte si aj

Trenčín obvinil Nitru z ovplyvňovania rozhodcov

"Disciplinárna komisia SZĽH potrestala hráča HK Dukla Trenčín Borisa Sádeckého zastavením činnosti na 5 zápasov (hlava I., oddiel II., článok 14.2. osobitnej časti disciplinárneho poriadku). DK SZĽH konštatovala, že v zmysle osobitnej časti disciplinárneho poriadku bolo zákrokom spôsobené zranenie, ktoré je považované za ľahšie zranenie, pretože neobmedzuje zraneného hráča vo výkone športovej činnosti po dobu dlhšiu ako 14 dní. Sádecký zasiahol súpera ramenom do oblasti hlavy a krku ako tretí hráč v súboji, pričom nemal záujem hrať puk. DK SZĽH zohľadnila pri stanovovaní trestu tú skutočnosť, že zákrok vyplynul zo samotnej hry a aj z tohto dôvodu uložila trest v strede prípustnej sadzby, ktorú pre takéto prípady stanovuje disciplinárny poriadok v rozmedzí 3-10 zápasov," informovala vtedy DK SZĽH.

Boris Sádecký však nastúpil na šiesty zápas štvrťfinále proti HK Nitra, pretože mu Disciplinárna komisia udelila výnimku. Odpykal si tri z piatich stretnutí. Ak by ale predviedol zákrok, za ktorý by bol ohodnotený vyšším, ako dvojminútovým trestom, tak jeho trest sa automaticky vráti, takže bude nútene pauzovať aj zvyšné dva zápasy, pričom v závislosti na prípadný faul bude môcť dostať ďalší trest.

Prečítajte si aj

Zostavy šiestych štvrťfinálových zápasov: Dukla - Nitra a Košice - Poprad
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články