Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra vrátila Trenčínu piatkovú prehru a sériu vyrovnala na 2:2

TRENČÍN - Hokejisti HK Nitra vyhrali vo štvrtom zápase štvrťfinále play off Tipsport Ligy na ľade HK Dukla Trenčín 4:1 a sériu hranú na štyri víťazstvá vyrovnali na 2:2. Piaty zápas je na programe v pondelok 18. marca o 18.00 h v Nitre.
Zdroj: 31260
Zdieľajte:

HK Dukla Trenčín – HK Nitra 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Góly: 56. Bartovič (Radivojevič, Krejči) - 2. Buček (Bortňák), 12. Rapáč (Čaládi), 34. Blackwater (Hrušík), 57. Rapáč. Rozhodovali: Baluška, Štefík – Výleta, Synak, vylúčení: 4:8, navyše: Švec 10 minút za nešportové správanie sa - Blackwater 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, Versteeg 10 minút za napadnutie hlavy a krku, Korím 10 minút za nešportové správanie sa, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:2, 6150 divákov (vypredané)

Prečítajte si aj

Michalovce využili domáce prostredie a znížili stav baráže

Trenčín: Valent – Krejčí, Rýgl, Frühauf, Cebák, Gula, Bokroš, Bohunický – Sojčík, Ölvecký, Radivojevič – Pardavý ml., Radjenovic, Bartovič – Mikula, J.Švec, T.Varga – D.Hudec, R.Dlouhý, Michal Hlinka – Špankovič

Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Korím, Pupák, Versteeg, Rais, A.Sloboda – Lantoši, M.Slovák, Blackwater – Majdan, Kerbashian, Scheidl – B.Rapáč, Bortňák, Buček – Čaládi, Šiška, Hrušík – Pätoprstý

Už po pár sekundách mala Dukla výhodu prvej presilovej hry, no vôbec ju nezvládla. Do úniku sa dostal Bortňák. Jeho strelu Valent vyrazil, no na dorážku Bučeka už bol prikrátky. Trenčania pôsobili odovzdaným dojmom a druhý gólový trest prišiel v 12. minúte. Rapáč sa dostal k odrazenému puku na ľavom kruhu. Jeho pohotová strela znamenala dvojgólové vedenie Corgoňov.

Prečítajte si aj

Krakov začal sériu proti favoritovi skvele, Tychy v druhom zápase zakoplo

Následne sa domáci nedokázali dostať do zápasu a na začiatku druhej tretiny mohli inkasovať opäť. Lantoši sa predral medzi obrancov, šiel sám na Valenta, avšak úspešný nebol. Hostia pôsobili oveľa lepším dojmom ako v piatok a na začiatku druhej polovice stretnutia udreli po tretí raz. Pri zvýšenom tlaku Trenčína sa Nitre naskytol brejk. Obrancovia sa venovali jedinému hráčovi a nikým nekrytý Blackwater švihom trafil pravý horný roh bránky.

Dukla sa v záverečnej dvadsaťminútovke snažila dostať do zápasu, ale vôbec sa jej to nedarilo, čo len demonštrovala štvorminútová presilová hra, keď poriadne neohrozili Šimbocha. V 51. minúte volala po góle tutovka Pardavého. Úspešný následne nebol v dorážke ani Špankovič, keď puk z opustenej bránky vyrazil kľačiaci Versteeg. Čestný úspech Trenčína napokon v 56. minúte zaznamenal v presilovej hre Bartovič, ktorý po krížnej prihrávke Radivojeviča prestrelil gólmana Nitry. Dukla sa odhodlala k odvolaniu brankára, no inkasovala štvrtý gól z hokejky Rapáča.

Prečítajte si aj

Frühauf sa ako deduško v zálohe uviedol skvele, Nitrania zaplakali nad vylúčeniami
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články