Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Frühauf sa ako deduško v zálohe uviedol skvele, Nitrania zaplakali nad vylúčeniami

TRENČÍN - Zo všetkých sérií štvrťfinále Kaufland play-off Tipsport ligy vzbudzuje podľa všetkého najväčšiu pozornosť tá medzi Trenčínom a Nitrou. Nielen kvôli tvrdým zákrokom a následným trestom, ale zdá sa, že by teoreticky mohla byť najvyrovnanejšia.
Zdroj: 31293
Zdieľajte:

Za stavu 1:1 sa kolotoč presunul spod Zobora na trenčiansky štadión Pavla Demitru, ktorý bol svedkom druhej výhry Dukly. Tá sa začala rodiť už od prvej tretiny a to hlavne kvôli nedisciplinovanosti Nitry: "Prvá tretina nás stála zápas. Mali sme strašne veľa vylúčených a v play-off rozhodujú presilovky. Tie sme ponúkli súperovi zadarmo, to sa proste nemôže stávať. Všetko bolo ovplyvnené oslabeniami, ktoré nás stáli strašne veľa síl," konštatoval obranca Matúš Rais.

Pozrite si aj

VIDEO Emotívny rozhovor Rapáča: Hrali sme ako priteplení...

Po štyridsiatich minútach to bolo 3:0 pre Duklu a vyzeralo byť rozhodnuté, no v tretej časti hostia začali znižovať a presadili sa trikrát. Avšak, Trenčín strelil ďalšie dva góly: "Tak, ako sme hrali tretiu tretinu, tak musíme hrať celý zápas. Ak budeme hrať s takým nasadením, bojovnosťou, srdcom a výkonom, tak len vtedy uspejeme," pokračoval Rais, ktorý mohol byť spokojný aspoň s niečím. Brankár Hanuljak však inkasoval lacný štvrtý gól, kedy spravil veľkú chybu za bránou a Peter Ölvecký po Sojčíkovej asistencii trafil prázdnu bránu: "Stáva sa to. Prehrali sme si to my všetci v prvej tretine. Nebude za to viniť brankára," doplnil Rais.

Trenčania bolo spokojnejší, aj keď ich trochu škrela posledná tretina, kedy začali inkasovať: "O tom je play-off. Tá psychologická výhoda sa prelieva z jednej strany na druhú a rozhoduje každý gól. Či je to za stavu 4:0 alebo 4:1, je to úplne jedno. Každý gól dokáže mužstvo nakopnúť. Nitra dostala krídla, my sme sa museli brániť. Prežili sme to a v sobotu to bude úplne iný zápas," hovorí obranca Peter Frühauf.

Prečítajte si aj

Popradský ľad sa v závere zmenil na boxerský ring, Belluš: Nenecháme si skákať po hlave

Skúsený zadák sa vrátil do zápasového diania po dlhej prestávke. Všetko bolo zapríčinené trestom pre Tomáša Starostu: "Bolo to ťažké. Človek nevie, čo od toho čakať. Naskakuje do rozbehnutej série, navyše do takejto. Určite som mal aj menšie obavy, ale sebavedomie od prvého striedania narastalo. Bol som napumpovaný adrenalínom. Ja som ten deduško v zálohe, takže keď sa niečo stane, musím tam byť nachystaný skočiť. To sa teraz stalo. Chvalabohu som chalanom pomohol. Máme bod, čiže je to dobré," povedal 36-ročný Prešovčan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články