Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Popradský ľad sa v závere zmenil na boxerský ring, Belluš: Nenecháme si skákať po hlave

POPRAD - Padli aj na súperovom štadióne. Košice nedokázali znížiť stav série, ale dopustili prvý postupový mečbal svojmu rivalovi. Na domácej strane rozhodlo srdiečko a lepšia efektivita. Záver stretnutia okorenila hromadná mastenica, ktorú vyvolal Tomáš Klíma. V nej nemohol chýbať ani popradský zlý muž Martin Belluš.
Zdroj: 31290
Zdieľajte:

Deň pred súbojom v Poprade vedenie klubu ohlásilo, že štadión bude vypredaný. Niečo podobné zažili kamzíci vo vianočnom čase. Vtedy však všetky tri zápasy pred takmer vypredaným hľadiskom prehrali. Teraz také niečo nemohli dopustiť. "Trochu sme si v kabíne na toto obdobie zaspomínali. Povedali sme si, že sa nesmieme nechať ovplyvniť divákmi. Dodržiavali sme systém a tešíme sa," obzrel sa za ziskom úvodného semifinálového mečbalu Martin Belluš.

Pozrite si aj

VIDEO Košice nezvládli tretiu prehru s Popradom a vyvolali hromadnú bitku

Popradský tím od začiatku série zdobí výborná pozičná hra, obetavosť a v neposlednom rade srdce, ktoré hráči do toho vkladajú. "Hráme ako tím. Robíme všetko, čo sa dá a všetko do toho dávame. Zatiaľ sa nám to vypláca. Vyhrávame sériu 3:0 a pred nami je najdôležitejší krok," hodnotil ďalej robustný útočník kamzíkov. Aj v tomto stretnutí sa potvrdil fakt, že Poprad toľko čo skóruje, stihne aj inkasovať v krátkom časovom úseku. "Mierne sme si to skomplikovali, to je pravda. Počas košickej hry bez brankára sme dostali gól z neprehľadnej situácie. V takých okamihoch to musíme jednoducho vyhodiť čo najďalej od brány," poznamenal Belluš.

Prečítajte si aj

Poprad zdolal Košice aj do tretice a má postupový mečbal

Klub spod Tatier má v živej pamäti posledné dve vystúpenia vo vyraďovacej fáze ligy. Dvakrát v rade padol vo štvrťfinále 0:4 na zápasy a zhodou okolnosti to bola Nitra. Teraz má veľkú šancu rovnakým skóre vyškrtnúť zo zoznamu Košice. "Musíme opäť hrať srdcom a disciplínou. Budeme hrať svoju hru, ktorá nám vychádza. Koncentrácia je na prvom mieste," skromne a s pokorou pozerá na sobotu.

Prečítajte si aj

Dukla podáva návrh na zmenu trestu pre Sádeckého: Uspeje?

Záverečné sekundy zmenili ľadovú plochu na boxerský ring. Spoločne s poisťovacím gólom Svitanu do prázdnej bránky prišla pästná výmena Mlynaroviča s Hričinom. Nasledovalo posledné vhadzovanie a v tom sa strhla bitka. Klíma sa zakliesnil do Paukovčeka, no ten nakoniec naložil Jokeľovi, Belluš zložil Dudáša, spúšťač Klíma padol na kolená po súboji s Ťavodom a Petran s Čížekom sa len bratsky objímali. "Myslím si, že to súperovi nariadil tréner. Košický hráč schmatol nášho spoluhráča a pustili sme sa do nich. Nenecháme si skákať po hlave," dodal na záver pre hokejovysvet.sk jeden z aktérov šarvátky Martin Belluš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články