Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trenčín si postrážil výhru proti Nitre, využil domáce prostredie

TRENČÍN - V piatkovom treťom štvrťfinálovom súboji Kaufland play off Tipsport Ligy 2018/2019 zvíťazili hokejisti domáceho Trenčína nad Nitrou 5:3 a ujali sa vedenia v sérii 2:1. Štvrtý zápas je na programe v sobotu 16. marca v Trenčíne.
Zdroj: 31128
Zdieľajte:

HK Dukla Trenčín - HK Nitra 5:3 (1:0, 2:0, 2:3)

Góly: 11. Krejči (Sojčík), 23. Hecl, 35. Dlouhý (Mikula), 46. Ölvecký (Sojčík), 58. Krejči - 42. Buček (Pupák, Rapáč), 50. Pätoprstý (Slovák, Pupák), 58. McCormack (Lantoši). Rozhodovali: Müllner, Štefík – Šefčík, Gegáň, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 6150 divákov.

Prečítajte si aj

Poprad zdolal Košice aj do tretice a má postupový mečbal

/stav série: 2:1/

Trenčín: Valent - Rýgl, Krejčí, Cebák, Frühauf, Bokroš, Gula, Pardavý, Bohunický - Radivojevič, Ölvecký, Sojčík - Bartovič, Radjenovic, Hecl - Varga, Švec, Mikula - Hlinka, Dlouhý, Hudec

Nitra: Hanuljak – Mezei, McCormack, Pupák, Korím, Rais, Versteeg, Sloboda – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Rapáč – Hrušík, Šiška, Čaládi - Pätoprstý

Dukla mala ideálnu príležitosť otvoriť skóre stretnutia už na začiatku. V 32. sekunde putovala na trestnú lavicu hneď dvojica hráčov Nitry. Dvojminútovú výhodu však domáci hokejisti nevyužili a poriadne ani neohrozili gólmana Hanuljaka. Na opačnej strane neskončilo v početnej výhode v sieti ani nahodenie Lantošiho. Časté vylúčenia na začiatku stretnutia ku gólom neviedli. Paradoxne v oslabení sa rútil od polovice klziska sám na Hanuljaka Hudec, no jeho pokus tesne minul bránku. V 11. minúte sa však Trenčínu podarilo využiť početnú výhodu. Krejčího strela od modrej čiary prešla cez húštinu tiel a skončila v sieti. O päť minút mohol pridať druhý gól vojakov kapitán Radivojevič. Jeho nájazd z rohu klziska však úspešný nebol.

Prečítajte si aj

Dukla podáva návrh na zmenu trestu pre Sádeckého: Uspeje?

Opatrný úvod druhej tretiny napokon priniesol druhý gól Dukly. Odrazený puk sa dostal pred Hecla, ktorý ho bekhendom poslal pod hornú žŕdku. Hostia následne pridali na obrátkach a v 28. minúte mal kontaktný gól na hokejke Lantoši. Ťažký puk od Kerbashiana dokázal skrotiť, ale na Valenta nevyzrel ani na druhý pokus, keď ho ramenom poslal nad bránku. Výborný hokej pokračoval naďalej. Hostia sa nedokázali dlho dostať do zápasu, pretože doplácali na časté vylúčenia. Domáci ich však nedokázali využiť. V 32. minúte mohol stav zdramatizovať Buček. Po prihrávke Rapáča spoza brány však dobre netrafil puk. O tri minúty si Mikula počkal na korčuľujúceho Dlouhého a ten strelou z voleja obstrelil Hanuljaka.

Úvod tretej tretiny vyšiel lepšie Nitre. V 42. minúte Buček obkorčuľoval bránu a cez hradbu tie šibalsky poslal puk za chrbát brankára Valenta. O štyri minúty vyrobila Nitra za vlastnou bránkou veľkú chybu. Sojčík sa zmocnil puku, prihral Ölveckému, ktorý ho už nemal problém poslať do poloprázdnej bránky. Hosťujúci tím sa nechcel vzdať. Desať minút pred koncom v neprehľadnej situácií uspel Pätoprstý a zblízka znížil na dvojgólový rozdiel. Tri minúty pred koncom sa tréner Stavjaňa v presilovej hre odhodlal k odvolaniu brankára a Krejčí strelou cez celé klzisko strelil piaty gól Trenčína. Nitra následne hrala presilovú hru o dvoch hráčov a zároveň odvolala brankára. V 58. minúte McCormackova strela preletela za chrbát Valenta a bolo 5:3. V dramatickom závere sa už skóre nezmenilo a Trenčín si pripísal druhé víťazstvo v sérii.

Prečítajte si aj

Detvanov škrie séria bez streleného gólu: Takto sa nedá vyhrať
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články