Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Detvanov škrie séria bez streleného gólu: Takto sa nedá vyhrať

DETVA - Hokejisti HC ´05 iClinic Banská Bystrica zvíťazili v oboch stretnutiach štvrťfinálovej sérii Kaufland play-off na ľade Detvy a v nedeľu môžu využiť postupový mečbal.
Zdroj: 31211
Zdieľajte:

Zverenci Josefa Tureka síce pod Urpínom vyhrali jeden duel a domov sa vracali v skvelej nálade, lenže za dva zápasy nestrelili ani jeden gól, čo je najväčší kameň úrazu. Stephon Williams v bráne "baranov" neinkasoval už 138 minút 40 sekúnd, pričom až v troch stretnutiach série udržal čisté konto: "Boli to dva ťažké zápasy. Je pravda, že sme nedali ani jeden gól. S tým sa nedá vyhrať proti žiadnemu mužstvu, proti takémuto silnému už vôbec nie. Najskôr to vyšlo po predĺžení, vo štvrtok sme dostali dva góly v oslabení. Súper bol lepší. My sme bojovali, ako sa dalo, ale bez gólu sa vyhrať nedá," hodnotí kapitán Jozef Sládok: "Mrzí nás to, ale taký je hokej. Nie vždy dáme góly, aj keď pre to robíme maximum," doplnil útočník Radovan Puliš.

Prečítajte si aj

Michal Chovan v 500. zápase triumf neoslávil: Je to pekné číslo

Na nedostatok fyzických či psychických síl sa ale Detvania vyhovárať nechcú: "Je to jedno s druhým, ale na sily a psychiku sa nik nevyhovára," tvrdí: "Nemyslím si, že odchádzajú fyzické sily, ale skôr psychika, pretože sme dvakrát po sebe neskórovali, čo sa v play-off nemôže stávať. Navyše sme vedeli, že nemôžeme dostať prvý gól, no dostali sme ho. Potom sme sme urobili fauly, dostali sme ďalšie góly a následne sa to ťažko otáča," konštatoval Puliš.

Aj on vidí ďalší nedostatok svojho mužstva v (ne)využívaný presilových hier: "Musíme v nich zlepšiť asi všetko, pretože sme nemali prakticky žiadnu strelu na bránu," povzdychol si skúsený hokejista: "Na tom sa snažíme pracovať sezónu, pretože celý čas nedávame nejako veľa gólov. Na druhej strane treba uznať kvalitu súpera, ktorý má skvelé oslabenia. My ale musíme viac strieľať, pretože často je to len taký platonický tlak," hovorí Sládok.

Prečítajte si aj

Starosta a Sádecký dostali od disciplinárky tvrdé tresty

Detva ide do Banskej Bystrice s nožom na krku, ale aj tak sa o pokúsi o malý zázrak: "Budeme hrať, to čo sme chceli doteraz a pokúsime sa vyhrať. Máme na to potrápiť aj takých favoritov, akým je Banská Bystrica. V hokeji je všetko možné. Stále neskladáme zbrane," dodal Radovan Puliš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články