Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prezident Detvy chválil fanúšikov Banskej Bystrice, otvorene sa vyjadril k Jonákovi

DETVA - Prezident HC 07 Detva Róbert Ľupták ako súčasť tímu burcuje a podporuje hokejistov počas zápasov priamo na lavičke spolu s trénermi. Vníma ale aj dianie na tribúnach a veľmi sa mu páčila atmosféra a správanie fanúšikov v Banskej Bystrici.
Zdroj: 31217
Zdieľajte:

„Milujem hokej, teším sa, že sme sa prebojovali do štvrťfinále, ktoré je náročné, ale klobúk dole pred fanúšikmi oboch tímov! Fandia a vytvárajú zápasom výbornú atmosféru. Po zápase som sa cítil v Banskej Bystrici ako doma a napriek nášmu víťazstvu bola na štadióne maximálne priateľská atmosféra. Dokázali sme vyhrať jeden zápas a veľmi si za to vážim našich hráčov, ale aj súpera a všetkých ľudí v Banskej Bystrici. Verím, že o ďalšom postupe rozhodnú hráči na ľade a zvíťazí fair play.“

Prečítajte si aj

Zápas medzi MAC Budapešť a HKM Zvolen je pre politický míting presunutý

Róbert Ľupták je veľký srdciar a na svoj klub a hráčov nedá dopustiť. Nedalo mu nezareagovať na negatívne vyjadrenia profesionálneho rozhodcu, ktoré odzneli v medializovanom rozhovore.

„Zápasy prežívam veľmi emotívne, ale nikdy som si nedovolil v médiách kritizovať rozhodcov. Dotklo sa ma však vyjadrenie profesionálneho rozhodcu Jonáka, ktorý v rozhovore znevažoval hráčov, poukazoval na ich správanie a týkalo sa to aj nášho klubu. Ja si vážim každého jedného hráča, ktorý bojuje za Detvu! Nemáme mužstvo nabité hviezdami, ale dávame naopak príležitosť mladým hráčom, ktorí majú pred sebou hokejovú budúcnosť. Chlapci si to vážia, bojujú srdcom a nechávajú na ľade všetko! Je trápne, keď pán Jonák zakrýva svoju neschopnosť, vyjadruje sa k veciam, ktoré sa dejú v hráčskej kabíne a vyťahuje záležitosť s rozbitým televízorom, ktorá je rok stará.

Prečítajte si aj

Slovenská cesta končí pod vrcholom: Vo finále sme tesne podľahli Rusku

Dominik Jendroľ je skromný hráč a veľmi si vážim, čo pre Detvu spravil. Prečo pán Jonák, ktorý prekročil maximálnu vekovú hranicu pre aktívnych rozhodcov 50 rokov, ešte stále rozhoduje zápasy, za čo ako profesionál zarába okolo 2000€ mesačne, napriek tomu, že dostal trest zákazu činnosti do konca aktuálnej sezóny? Prečo nedá priestor mladým nádejným rozhodcom, aby sa rozvíjali a získavali zápasovú prax? Prečo ako profesionál platený zväzom odpíska len pár zápasov za mesiac, čo sa mi zdá príliš málo za tie peniaze čo zarába? Profesionálny rozhodca by mal pracovať na zväze, venovať sa rozhodcom a nie vykonávať inú činnosť popri hokeji.

Nečudujme sa potom, že mladí rozhodcovia nemajú motiváciu, keď ich miesta zaberajú vyslúžilci, ktorí už dávno dosiahli svoj strop a mali si užívať rozhodcovský dôchodok! Klobúk dole pred vyjadrením Borisa Valábika, ktorý to povedal úplne presne! Viac sa k tejto téme nebudem vyjadrovať. Teraz sa tešíme z úspešnej sezóny a dobre rozbehnutého play off.“

Pozrite si aj

VIDEO Likvidačný faul na Nagya
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc07detva.net

Diskusia

Podobné články