Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejisti vs mesto: Kde sa skrýva pravda?

PREŠOV - Prešovský hokej je v suteréne. Sezónu 2018/19 absolútne nezvládol a okorenil ju o zostup do druhej ligy. Hneď po záverečnom barážovom súboji s Levicami sa začali vynárať na povrch rôzne otázky či kritika. Každá strana, teda klub i mesto majú na vec rozličný pohľad. Kto teda vraví pravdu?
Zdroj: 29961
Zdieľajte:

Bezprostredne po ukončení zlého ročníka v podaní Prešova poskytol manažér tímu František Pulščák na Facebooku klubu. Prinášame ho v plnom znení bez redakčných úprav:

Bez akejkoľvek podpory z mesta a prešovských podnikateľov to takto jednoducho muselo dopadnúť.

Primátorka verejne pred voľbami sľúbila že pomôže aby to nekrachlo a prosila aby sme išli hrať hoc aj do Zvolena.

Bohužiaľ mesto Prešov a prešovskí podnikatelia nedali ani euro. Bez štadióna, bez vlastnych divákov a bez akejkoľvek podpory to robiť nebude nikto.

Sezóna stojí minimálne 200 000€. Kto ich má dať? Ja som dal všetko čo som mal, bohužiaľ ostal som jediný a viac sa nepripojil nikto. Nech si to kľudne vyskúša robiť hocikto iný. Budem mu napriek všetkému držať prsty, lebo som prešovskému hokeju obetoval celý svoj doterajší život. No už ďalej nevládzem.

Prečítajte si aj

Z nechceného sa stal žolík

Aj v takých nehokejových Leviciach je podpora mesta obrovská. Aj dnes boli zástupcovia mesta na zápase vo Zvolene. Prešovskí zástupcovia neboli ani raz, nereagovali na smsky ani maily. Vôbec nikto, poslal som všetkým poslancom aj zástupcom mesta list s prosbou o pomoc, neprišla mi ani jedna odpoveď. Čo sa dá ešte viac urobiť? Cudzie mesto, Zvolen, pomohlo viac ako vlastné mesto Prešov za posledné 4 roky.

Viac k tomu nemám čo dodať. Som sklamaný ale verím, že sa nájde znova niekto kto sa do prešovského hokeja pustí a zdvihne ho zo zeme.

Pozrite si aj

VIDEO Nie, nedáš gól!

Ďakujem fanúšikom za podporu aj v týchto pre prešovský hokej nešťastných časoch. Viac ste urobiť nemohli.

K tejto problematike sa vyjadrilo aj samotné mesto Prešov prostredníctvom svojej hovorkyne. Tá poukázala aj na súčasnú rozsiahlu rekonštrukciu, ktorá sa predlžuje. "Mesto Prešov uplynulé roky poskytovalo A-mužstvu štadión, teda ľad i šatne, pomáhalo nájsť sponzorov. Z rozpočtu mesta financuje mládežnícke kluby a dotuje ľad. Je pravdou, že v súčasnosti majú všetky športové kluby, trénujúce na zimnom štadióne, vrátane seniorského hokejového mužstva, náročnejšie podmienky, avšak rekonštrukcia technicky náročnej strechy nie je otázkou niekoľkých týždňov. Mesto Prešov však rekonštrukciu neustále rieši, aby bol dodržaný časový harmonogram prác a všetky športové kluby ho tak mohli čo najskôr opätovne využívať," uviedla hovorkyňa mesta Prešov Eva Peknušiaková.

Pozrite si aj

VIDEO To muselo poriadne bolieť

Pulščák sa neraz nechal počuť, že sa snažil o akúkoľvek komunikáciu s mestom, ale nepochodil. Neostávalo mu tak nič iné, len ostať sám ako vojak v poli a túto skutočnosť mestu dlhodobo vyčítal. Aj v tejto otázke majú na radnici jasno. "Chápeme, že na športové výsledky je potrebné zázemie, o to sa však mesto Prešov vždy snažilo. Klubu ponúklo spoluprácu, ktorú však majiteľ odmietol. Naopak, žiadal dotáciu z rozpočtu mesta, čo však pri súčasnom nastavení všeobecne záväzného nariadenia mesta nie je možné, keďže mesto nemôže dotovať súkromnú obchodnú spoločnosť," doplnila Peknušiaková.

Prečítajte si aj

Slovan by nemusel hrať ani Tipsport ligu, musí splniť tri (neľahké) podmienky

V metropole Šariša to tak vyzerá na mimoriadne vriace leto a poriadne Kocúrkovo. Treba len veriť, že sa nájde pokračovateľ, ktorý postaví na nohy tamojší hokej.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: korzar.sk

Diskusia

Podobné články