Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z nechceného sa stal žolík

MICHALOVCE - Už to majú za sebou. Hokejisti michalovskej Dukly zvládli posledné stretnutie vo finále a okrem zisku pohára a zlatých medailí, zabezpečili si postup do baráže, kde narazia na Žilinu. Odchovanec Zemplína Tomáš Banovský bol vtláčaný do úzadia. Viackrát stratil miesto v zostave, alebo sa sporadicky objavoval ako obranca. V záverečnom a dôležitom zápase ročníka však ako prvý načal Martin a nasmeroval tak svojho zamestnávateľa k druhému titulu.
Zdroj: 31202
Zdieľajte:

Tomáš Banovský patrí medzi dlhoročné články michalovského hokeja. Zažil všetkých trénerov, no údajne sa hovorilo o tom, že si nesadol s Miroslavom Chudým, ktorý ho častejšie dával mimo súpisku, alebo mu sporadicky našiel miesto v zostave ako zadákovi.

Prečítajte si aj

Žilina spoznala svojho súpera: O víťazovi 1. ligy rozhodol siedmy finálový zápas!

Čoskoro 27-ročný hokejista dal veci na pravú mieru. "Samozrejme, prežívam druhýkrát neopísateľný pocit z titulu," priznal Banovský. Na margo jeho kolísania vo formáciách pridal: "Čo sa týka môjho pendlovania, tréner sa rozhodol využívať silovejšie typy hráčov. Mňa si nechal na koniec, ako žolíka, čo mi aj sám povedal. Ďakujem mu za to a myslím si, že som sa mu odvďačil najlepším spôsobom v rozhodujúcom súboji," ozrejmil špekulácie ohľadom nezhôd autor úvodného gólu v siedmom finále STN ligy.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica s úctou k súperovi, Ceman: Bude to veľká bitka

Michalovce už mohli oslavovať v polovici týždňa v Martine, ale nezvládli záverečné dve minúty riadneho hracieho času. Vtedy prišla gólová strela Poliačeka, čo malo za následok sťahovanie série naspäť na Zemplín. "Určite nie je nič príjemné, keď máte urobiť posledný krok a nezvládnete ho. Na druhej strane sme však nevešali hlavy a vedeli sme, že nás doma čaká perfektná kulisa," doplnil dvojnásobný majster Dukly a pridal: "Je krásne oslavovať doma s vlastnými divákmi a v takejto atmosfére. A je to o to krajšie, ak ide o rozhodujúci zápas," hovorí riedko zarastený Banovský. Vytiahne žiletku až po baráži so Žilinou? "Ešte sa rozhodnem," usmial sa na konci dialógu Tomáš Banovský.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články