Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MAC si trúfa aj na Zvolen, Bálizs: Musíme pokračovať vo svojej hre

BUDAPEŠŤ - Hoci sú hokejisti MAC Budapešť úradujúci majstri maďarskej ligy, v kvalifikačnej sérii o Kaufland play off Tipsport Ligy sa viac verilo Miškovcu. DVTK mal v závere základnej časti výbornú formu, napokon sa však musel pred "medveďmi" skloniť. MAC je vo štvrťfinále proti Zvolenu outsiderom, ale kožu nechce predať lacno.
Zdroj: 31114
Zdieľajte:

Prvú účasť v najvyššej slovenskej súťaži vybojovali zverenci Gergelyho Majorossa hladko. Miškovec zdolali v kvalifikácii v najkratšom možnom čase. "V uplynulých štyroch rokoch sa nám proti Miškovcu darilo. Teraz to bolo veľmi vyrovnané, rozhodli maličkosti. My sme lepšie korčuľovali a na súpera sme sa pripravili najmä takticky," uviedol pre portál jegkorongblog.hu Bence Bálizs, brankár MAC.

Prečítajte si aj

Zvolen je proti MAC-u favorit, hovorí o tom aj bilancia

Po postupe do vyraďovačky čakajú na MAC hokejisti Zvolena. Nováčik čakal na súpera do utorňajšieho večera, triumf Detvy nad Zámkami napokon o všetkom rozhodol. V prípade postupu Zámčanov by sa totiž MAC stretol s Banskou Bystricou. "Myslím si, že Banská Bystrica je oveľa ťažší súper ako Zvolen. Ale ani so Zvolenom sa body počas základnej časti nezbierali ľahko," dodal Bálisz.

Favorit série je jasný, Zvolen zdolal Budapešť štyrikrát v piatich dueloch, ale nováčik si napriek tomu trúfa: "My sa musíme v tejto sérii sústrediť sami na seba a pokračovať v hre, ktorú sme predvádzali v kvalifikácii proti Miškovcu."

Prečítajte si aj

Zvolen sa spolieha na charakter, Podkonický očakáva vyrovnané súboje

Hoci sa účasť maďarských tímov v Tipsport Lige bude vyhodnocovať až po skončení sezóny, Bálisz pred štvrťfinále naznačil, že účasť v najvyššej slovenskej súťaži bude mať dobrý dopad aj na reprezentáciu Maďarska. "Myslím si, že vďaka účasti v slovenskej lige sa zlepšia aj výsledky národného tímu. Zápasy v Tipsport Lige boli veľmi kvalitné a som presvedčený, že čoskoro bude vidieť aj efekt," uzavrel Bálisz.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články