Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ako buldogy bojovali až na krv, detviansky tréner Turek vyzdvihuje partiu

DETVA - HC 07 Detva je prvýkrát v histórii najvyššej súťaže v play-off. Český tréner Josef Turek v exkluzívnom rozhovore pre náš portál krátko po stretnutí v obrovskej eufórii neskrýval nadšenie.
Zdroj: 31180
Zdieľajte:

Ako by ste zhodnotili zápas?

"My sme vedeli, že to bude hlavne po psychickej stránke ťažký zápas, čo sa aj ukázalo. Po druhej tretine sme prehrávali, ale išli sme ako buldogy na krv. Pri veľkých šanciach nás podržal brankár Roman Petrík. Som rád, že sme zvládli aj power-play súpera. Veľmi sme vyťažovali hráčov, ale postúpili sme zaslúžene, pretože sme trikrát po sebe dokázali poraziť ťažkého súpera."

Prečítajte si aj

Török si Banskú Bystricu želal: Verím, že ich môžeme potrápiť a možno...

Ako hodnotíte systém s predkolom?

"Ja, keď som v Česku trénoval Chomutov, Zlín a Třinec, tak som si tento systém vyskúšal, tam je to už niekoľko rokov. V Česku chodia plné štadióny, ako aj na Slovensku. Myslím si, že by to tak malo ostať. Nie len preto, že nám sa podarilo postúpiť, ale nie je to zlá vec. Osobne by som to zachoval."

Čo pre Detvu znamená postup do play-off?

"Obrovská vďaka patrí Róbertovi Ľuptákovi, ktorý nám vytvára podmienky na fungovanie. Verím, že aj my tréneri sme napasovali tréningy priamo na týchto hráčov. Mnoho hokejistov má v tomto ročníku sezónne maximá, čo sa týka štatistík. Dvaja hráči sa dostali do reprezentácie. Výborne pracuje kapitán tímu Jozef Sládok, ku ktorému sa pridávajú hlavne tí skúsenejší hráči. Postup do play-off znamená veľmi veľa, hrozne si to vážime, ale nie je to prekvapenie. My sme boli na ľade už 10. júla a spočítal by som na prstoch jednej ruky, koľko tréningov sa nám nevydarilo. Inak tí hráči šlapali neskutočne a ja som vedel, že pohyb a korčuľovanie by mohlo byť naše plus. To sa nakoniec aj ukázalo. Čím sú tie zápasy tlačené do menšej regeneračnej doby, tak tým viac sme na to boli zvyknutí. Tým však nechcem povedať, že to bolo gro, pretože Nové Zámky boli na tom pohybovo taktiež veľmi dobre. Vyhrali sme však trikrát po sebe, čiže to nebola náhoda."

Prečítajte si aj

Ľupták znova vykrikoval pri rozhovoroch, tentoraz sršal radosťou: Milujem novinárov

Kedy vznikla tá neskutočná bojovnosť, ktorou ste sa prezentovali?

"To sa nestalo hneď, ono sa to pestuje nejaký čas. Hráči si stmeľovali partiu, pretože to nebolo jednoduché vytvoriť. Hráči prichádzali aj odchádzali, hľadali sme optimálne riešenia. Boli tu aj hokejisti, ktorí prišli a museli odísť, nakoľko napríklad nechceli plniť tie naše veci v rodinnom podniku a chceli hrať svoj hokej. Boli to kvalitní hráči, ale my sme chceli, aby sme bojovali za mužstvo a nie ako jednotlivci."

Dá sa povedať, že bude pre vás výhoda, že ste nemali taký dlhý prestoj, ako Banská Bystrica?

"Nebudeme dávať veľa voľna. My sme museli mať v hlavách iba Nové Zámky, takže ja sám ani neviem, kedy hráme. Až po skončení tohto rozhovoru sa pôjdem pozrieť, že kedy hráme. Ani sami hráči nechcú odpočívať. Dostanú voľno asi deň a potom pôjdeme do tréningu. Nechceme sa strhať, ale dáme si taký svižnejší tréning. Tešíme sa na Banskú Bystricu. Pre nás toto všetko znamená strašne veľa. Celú sezónu nás podporovali fanúšikovia, aj keď sme mali dosť prehier. Som však rád, že sme tú formu načasovali takto dobre práve na play-off."

Prečítajte si aj

Detva dosiahla historický úspech, hrdinom Murček

Banská Bystrica je majster, jasný favorit, ale dokázali ste ju v tejto sezóne dvakrát poraziť...

"Dokázali sme, to máte pravdu. Ja verím, že nás ľudia minimálne v dvoch domácich zápasoch poženú dopredu. Súper má kvalitných hráčov, ale my sa budeme vždy sústrediť na ten najbližší zápas, ktorý budeme chcieť vyhrať. V play-off je možné všetko."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články