Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Török si Banskú Bystricu želal: Verím, že ich môžeme potrápiť a možno...

DETVA - Mladý útočník Tomáš Török, ktorý väčšinu tohto ročníka strávil v HC ´05 iClinic Banská Bystrica, teraz pomohol Detve vyradiť v predkole play-off Nové Zámky a teší sa späť na ľad, odkiaľ v závere prestupového obdobia odchádzal. V exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk chválil bojovnosť detvianskeho tímu, skvelú partiu a priznal, že si svoj bývalý tím želal.
Zdroj: 31087
Zdieľajte:

Ako si si užil eufóriu po zápase?

"Eufóriu bolo cítiť hlavne na jednom človeku, ktorý si to zaslúžil najviac, ale ako tím sme si to užili a ešte si užijeme. Som každopádne veľmi rád, že sme prešli cez predkolo a zahráme si štvrťfinále play-off."

Prečítajte si aj

Ľupták znova vykrikoval pri rozhovoroch, tentoraz sršal radosťou: Milujem novinárov

Rozhodla v predkole bojovnosť, ktorou ste sa prezentovali?

"Začnem od začiatku. Ešte na konci základnej časti sme sa pozerali na tímy, ktoré by sme mohli dostať a ja som povedal, že Nové Zámky by boli najreálnejšie na postup. Začali dosť prehrávať, nakoniec to vyšlo na nich, za čo sme boli radi. Oni boli určite favorit, ale my sme si na nich verili. Tajne sme dúfali, že pokiaľ by sme v Zámkoch získali bod, tak doma sa proti nám hrá ťažko, to vie každý súper. Ja to viem aj z osobnej skúsenosti. Potvrdili sme to. Detva hrá štvrťfinále a to je super."

Bol ten prvý zápas taký rozbehový a potom ste prišli na to, ako Nové Zámky poraziť?

"My sme mohli vyhrať aj v tom prvom zápase, ale spravili sme pár chýb. Vyhrať však 3:1 proti favoritovi je úžasné a sme za to veľmi vďační."

Prečítajte si aj

VIDEO Detva explodovala, oslavy postupu do play-off začali už na ľade: Hlavnou hviezdou Róbert Ľupták!

Z predkola postúpili deviaty a desiaty tím. Ako ho vnímaš?

"Nové Zámky tam určite zo šiesteho miesta nechceli spadnúť. Vedeli, že to bude stáť mnoho síl a nakoniec prišlo k prekvapeniu. Ja musím vyzdvihnúť skvelú partiu, ktorú som v Detve zažil dve sezóny dozadu a teraz je to rovnaké. Sme zhruba v rovnakom vekovom rozpoložení, bavíme sa hokejom. Je skvelé, že sa dokážeme takto zomknúť, čo sme ukázali aj v Nových Zámkoch. Pevne verím, že Banskú Bystricu môžeme veľmi potrápiť a bude mať s nami problém. My už nemáme čo stratiť, pretože sme v sezóne dosiahli veľa. Teraz si to môžeme len užívať, pretože ten tlak bude vyvíjaný len na Bystricu."

Je pre teba Banská Bystrica motivácia navyše sama o sebe?

"Priznám sa, chcel som, aby to takto dopadlo. Nakoniec sa to stalo a som za to vďačný. Uvidíme, čo predvedieme. Dáme do toho všetko a verím, že potrápime majstra."

Prečítajte si aj

SZĽH potrestal chyby rozhodcov v sobotňajších zápasoch

Môže vôbec Detva pomýšľať na to, že by vyradila Banskú Bystricu?

"Ak by sme hrali bez vylúčení a každý jeden v našom tíme odovzdá viac, ako stopercentný výkon, tak verím, že Banskú Bystricu môžeme potrápiť a aj zdolať. Musí sa tam však stretnúť veľmi veľa vecí. Musíme byť zdraví, musí nám zachytať brankár a podržať nás tak, ako v predkole proti Novým Zámkom. To, že hráme proti Bystrici je hlavne zásluha nášho brankára. Kvalita kádru je v Banskej Bystrici obrovská, no my sme partia chlapcov, ktorá môže niečo dokázať aj proti takto silnému súperovi. Viem, že Detva ich už párkrát zdolala. Aj na ich ľade, čo sa nepodarilo každému. Pôjdeme tam s pokorou, ale s veľkým odhodlaním."

Stihol si si po zápase pozrieť mobil, či tam máš nejaké správy od bývalých spoluhráčov z Banskej Bystrice?

"S niektorými som pravidelne v kontakte. Či prišli po zápase ešte neviem, čiže som zvedavý, čo mi prišlo, pretože sa mi zdalo, že som už niečo zahliadol. Teraz s nimi už ale nebudem môcť komunikovať tak, ako doteraz. Až do konca série."

Prečítajte si aj

Semifinále Extraligy juniorov začína v sobotu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články