Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehľad základnej časti: Najlepší strelci

BRATISLAVA - Nesmierne zaujímavá základná časť je na konci, my si v mnohých článkoch detailne rozoberieme štatistiky aj najdôležitejšie udalosti.
Zdroj: 30802
Zdieľajte:

Najlepším strelcom základnej časti sa s 34 gólmi stal kapitán HC Košice Ladislav Nagy, ktorý však vynechal posledný mesiac kvôli zraneniu. Dovolíme si tvrdiť, že keby bol zdravý, pokojne by mohol atakovať štyridsiatku. Jeho tohtosezónny zápis je najlepším v celej kariére na seniorskej úrovni a to Nagy ťahá poslednú sezónu! Viac gólov dal len za Halifax Mooseheads ešte v minulom tisícroční v juniorskej QMJHL. Bolo ich až 71.

Prečítajte si aj

Majiteľ Detvy znova vyvádzal, vulgárne nadával Bučekovi pri rozhovore

Druhé miesto si v závere vybojoval mladík Samuel Buček, ktorý sa po návrate do Nitry zaradil medzi veľké opory klubu. Šikovný krídelník zásahom v Detve zaokrúhlil svoju bilanciu na rovných tridsať zásahov. Viac gólov v drese Nitry strelili len Roman Tománek (34 a 31) a Michel Miklík (33 a 33). Obom sa to podarilo dvakrát.

Dvadsaťdeväť ich má trojica Judd Blackwater (HK Nitra), Milan Kytnár (HKM Zvolen) a Guillaume Asselin (HC ´05 iClinic Banská Bystrica). Posledne menovaný navyše vyrovnal rekord klubu. Za nimi nasleduje Maďar Bálint Magosi z DVTK Jegesmedvék Miškolc a jeho 27 presných zásahov. Slovák v drese MAC Budapešť - Tomáš Klempa - sa postaral o 25 gólov.

Prečítajte si aj

Prehľad základnej časti: Najproduktívnejší hráči

Cez dvadsaťgólovú hranicu sa dostali aj Brock Higgs, Éric Faille (obaja po 24), Michal Murček (23), Dávid Bondra (22), Jared Brown, Róbert Huna, Lukáš Handlovský, Michal Chovan, Marek Heclo, Róbert Lantoši a Lane Scheidl.

Prečítajte si aj

Prehľad: To naj, naj a zase naj zo základnej časti

Nagy má aj najlepší priemer gólu na zápas, až 0,71. Na druhom mieste sú s ciftrou 0,57 Brock Higgs a Samuel Buček, tretí je Guillaume Asselin (0,53). Pri vyrovnanom počte hráčov sa gólovo presadil Judd Blackwater až 23-krát. V presilovke jedenásťkrát Lane Scheidl a v desiatich prípadoch Brock Higgs a Guillaume Asselin. Gólom v oslabení vládne štvorgólový Nagy, trikrát sa trafili Bondra a Magosi.

Prečítajte si aj

Liptáci skončili sezónu ako prví, turbulentný ročník zvládli so cťou

Ladislav Nagy až deväťkrát otváral skóre stretnutí, Bálint Magosi osem a trojica Michal Chovan, Adam Zbořil a Tomáš Urban po osem. Ladislav Nagy spoločne s Marekom Heclom a Henrichom Ručkayom kraľujú pri víťazných góloch, strelili ich po sedem. Do prázdnej brány najpresnejšie mierili Ladislav Nagy a Branislav Rapáč (3-krát). Nagy a Lantoši sa dvakrát trafili z trestných strieľaní a v predĺžení sa dvakrát presadilo osem hráčov.

Prečítajte si aj

Prehľad základnej časti: Trestné strieľania a nájazdy po zápase
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články