Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehľad základnej časti: Trestné strieľania a nájazdy po zápase

BRATISLAVA - Nesmierne zaujímavá základná časť je na konci, my si v mnohých článkoch detailne rozoberieme štatistiky aj najdôležitejšie udalosti.
Zdroj: 31005
Zdieľajte:

Len sedem hráčov sa v tejto sezóne trafilo z trestného strieľania. Medzi nimi sú dvaja, ktorým sa to podarilo dvakrát. Ladislav Nagy z Košíc a Róbert Lantoši z Nitry. Pätica Patrik Svitana, Henrich Ručkay, Tomáš Urban, Dávid Bondra a Éric Faille sa gólovo z takejto situácie zapísali raz.

Na pozápasové nájazdy budú veľmi dlho spomínať hráči Miškolca, ktorí ich zažili najčastejšie zo všetkých. Aj preto nie je divu, že na prvej priečke sú so siedmimi pokusmi Nikandrosz Galanisz a János Vas. Šesťkrát išli Rasmus Kulmala, Bálint Magosi (ďalšia dvojica z DVTK), Ondrej Mikula a Marek Hecl (Trenčín).

Päťkrát sa v nájazdoch rozbehli na brankára Peter Olvecký (Trenčín), Michal Chovan (Zvolen), Éric Faille (Banská Bystrica), Ladislav Ščurko a Radovan Puliš (Detva).

Najlepšiu bilanciu má kvarteto hokejistov, ktorí premenili tri nájazdy. Zo spomínaných hráčov sa tam však dostali len Nikandrosz Galanisz a Éric Faille. V rovnakom počte uspeli aj Ján Sýkora (4 pokusy) a Filip Bajtek (3 pokusy), ktorý premenil každý jeden a je stopercentný. Na dva góly dosiahlo štrnásť hráčov.

Michal Uhrík, Andrew Radjenovic, Lukáš Handlovský a Rudolf Huna strelili dva góly z dvoch pokusov. János Vas sa zo siedmich trafil len raz, Marek Hecl jedinýkrát uspel v šiestich pokusoch, Ladislav Ščurko a Radovan Puliš z piatich. Bálint Magosi sa na šesťkrát netrafil ani raz, to isté Guillaume Asselin pri štyroch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články